Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Hogyan gyűjtsünk össze  gyermekünknek 8 millió forintot?

Amikor gyermek megtakarításokról beszélünk, akkor mindig egy fontos kérdés, hogy mekkora összegre lesz szüksége a gyermeknek. Legyen szó akár egy egyetemi tanulmányról, vagy egy lakásvásárlásról, biztos, hogy több millió forintot érdemes összegyűjteni. Innen már csak az szabhat határt, hogy mekkora rendszeres díjat tudunk vállalni, és milyen korán kezdünk el megtakarítani.

Ezekből érdemes választani

Ilyen nagy összeg összegyűjtéséhez 3 lehetséges gyermek megtakarítást kell megvizsgálnunk. Az első az államilag támogatott Start számla, ahol az infláció feletti plusz 3%-os kamatot kapunk. A második lehetőségünk a szintén államilag támogatott (részletek itt) lakástakarék pénztár, és végül, de nem utolsó sorban ne feledjük el a biztosítók gyermek megtakarítási programjait. Számoljunk utána, hogyan jön össze az a bizonyos 8 millió forint!

Kezdjük el minél hamarabb a megtakarítást!

A megtakarítások egyik alapszabálya, hogy minél előbb kezdünk el félretenni, annál több pénz gyűlik össze. Nézzük meg, hogy a 3 gyermek megtakarítás esetén havi 20 ezer forintból mennyi idő alatt gyűlik össze a 8 millió forint.

  1. Gyermek megtakarítási program esetén (bruttó 6%-os hozam mellett): 20 év
  2. Start számla esetén: (3%-os hozam mellett): 25 év
  3. Lakástakarék esetén: (kedvezményes hitel nélkül): 10 + 10 + 5 év (3 darab szerződés)

Ezekből a számokból is látszik, hogy nem egyszerű összegyűjteni ezt a bizonyos 8 millió forintot, ezért érdemes egy-két trükköt is bevetni. Íme, szerződésenként ezekre érdemes figyelni.

Így könnyebben összejöhet a 8 millió forint

Kezdjük a lakástakarékkal! Ahogy fent írtam 25 év kellene, ezt a gyakorlatban nem megvalósítható, mert a szerződés lejártától számítva 2 éven belül fel kell használnunk az összeget. Viszont a lakástakarékoknál van egy olyan lehetőség, hogy a megtakarítási időszak végén kedvezményes hitelt vegyünk fel. Egy 10 éves havi 20 ezer forintos lakástakaréknál kaphatunk pontosan 8 millió forintot is. Ezután 87 hónapig havi 66 ezer forintot kell visszafizetni, viszont ha a gyermekünk már munkába állt ekkora, akkor ez kivitelezhető lehet.

Start számlánál lehet, hogy magasabb éves kamatot kapunk, és akkor ugyanakkora befizetés mellett magasabb lejárati összegre számíthatunk. Ezt azonban előre megjósolni nem lehet, így csak olyan lehetőségünk van, hogy magasabb összeget fizetünk be rendszeresen. Havi 27.083 forintból 18 év alatt 3%-os hozam mellett is elérhető a 8 millió forint.

A gyermek megtakarítási programok esetén is van lehetőség (magasabb kockázat mellett) magasabb hozamot elérni, hiszen itt mi állítjuk össze a befektetési portfóliónkat a biztosító kínálatából. Mindemellett érdemes használnunk az értékkövetés adta lehetőséget, vagyis, hogy évente 3-4%-kal magasabb havi díjat tegyünk félre. Ha mondjuk évente 3%-os értékkövetést (indexálást) alkalmazunk az előző példánál, akkor nem 20 év alatt jön össze a 8 millió forintunk, hanem 17 év alatt. Ez tehát egy könnyen alkalmazható és hatásos megoldás lehet.

Egyből a megfelelő szerződést válasszuk!

Ebben a cikkben megnéztük, hogyan tudjuk a gyermekünk életkezdését 8 millió forinttal segíteni. Az első számolásokból látszik, hogy a gyermek születésekor már érdemes egyből indítani egy gyermek előtakarékosságot. Viszont, ha nem a megfelelő szerződést választjuk, akkor még az időt is elvesztegetjük, ami egy gyermek megtakarítás esetén nagyon sokat számít. Éppen ezért kattints a cikk alatt található zöld gombra! Felkereslek, és segítek abban, hogy minél hamarabb a legalkalmasabb gyermek megtakarításban gyűjthesd a pénzt gyermeked számára.

A legalkalmasabb gyermek megtakarítást szeretném választani!

Ez a cikk 2016. június 27. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.