Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítás kalkulátor

A gyermek megtakarításoknál (is) nagyon sok múlik a tervezésen, ezért megmutatom neked, hogyan használd a jobb oldalt található gyermek megtakarítás kalkulátort, és hogyan értelmezd a kiírt eredményt.

A kalkulátorban mindössze 2 dolgot kell beállítanod, a gyermeked korát, és azt az összeget, amit neki szeretnél adni a 19. születésnapja környékén. Ez utóbbiban adok is egy kis segítséget, hiszen láthatod, hogy szerintem legalább 7 millió forintot érdemes összegyűjtened gyermeked számára. Ez az az összeg, amiből finanszírozni tud magának egy átlagos egyetemet, és nem lesz problémája sem a lakhatással, sem a megélhetéssel.

Javaslat: Vidd az egeret a zöld körben levő fehér i betűkre, és olvasd el mi mindennel érdemes ilyenkor kalkulálni!
Amint beállítottad a fent említett 2 adatot, egy kicsit lejjebb már meg is kapod, hogy a célösszeghez havonta mekkora megtakarításra van szükséged. Nézzünk meg egy példát!

Tegyük fel, hogy gyermeked 2 éves, és 10 millió forint a célösszeg, ebben az esetben 21.214 forintot szükséges havonta megtakarítanod 17 éven keresztül. A kalkulátor egy piacon elérhető konkrét gyermek megtakarítási programmal számol és a termékben elérhető befeketetési-eszközalapok 2011-2015 időszak teljesítménye alapján évente 8%-os átlaghozamot feltételez, és minden költséget levon, amit a biztosító a feltételekben közöl.

Figyelem: A „Kérem a tájékoztatást” zöld gomb alatt találsz még egy rendkívül fontos információt, melynek mondandója az, hogy a késlekedés sok pénzedbe kerülhet. Jelen példánál maradva (2 éves gyermek, 10 millió forint célösszeg), ha csupán 2 évvel később indítod el a gyermek megtakarításodat, akkor a 21.214 forint helyett 27.170 forintot kell havonta félretenned, vagyis 5.956 forinttal (nagyjából a negyedével) többet. 5 éves várakozás pedig havonta 17.563 forint extra ráfordítást igényel, hiszen összesen havi 38.777 (majdnem 2-szer annyi) forintodba kerül az a gyermek megtakarítás, amit 5 éve csak 21.214 forintból meg tudtál volna oldani.

Láthatod, hogy a kalkulátort tényleg egyszerű használni, arról nem is beszélve, hogy megmutatja azt is, hogy a késlekedés mennyi pénzedbe kerülhet. Speciális, és egyéni kalkulációért vedd fel velem a kapcsolatot! Igyekszem a lehető leghamarabb megtalálni  gyermek előtakarékossági programok közül azt, amelyikkel gyermekednek biztonságosan a lehető legtöbb anyagi támogatást adhatod!