Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítások 2015: A Start számla és a Babakötvény

Idén is választhatjuk a 2 éve átalakított Start számlát, ha gyermekünknek szeretnénk az életkezdéskor anyagi segítséget nyújtani. Pontosan tudjuk, hogy milyen kondíciókkal rendelkezik ez a gyermek előtakarékosság? Ismerjük meg a Start számla minden fontos tulajdonságát a cikk segítségével!

 

Mi a Babakötvény, és a Start számla között a különbség?

 

Kezdjük az elejéről, a Babakötvény egy egyszeri állami támogatás 42.500 forint értékben, amire minden 2005.12.31 után született gyerkőc jogosult. Az állam ezt az összeget egy Start számlán helyezi el, amihez csak a gyermek juthat hozzá felnőtt korában.

 

Erre a bizonyos Start számlára bárki fizethet be kisebb-nagyobb összegeket, így válhat ez a konstrukció gyermek megtakarítási programmá. Tehát a különbség annyi, hogy az állam elindítja a megtakarítást (Babakötvény), amit nekünk van lehetőségünk folytatni.

 

Jelentősen változott a Start számla az utóbbi években

 

Az első lényeges változás, hogy most már nem lehet különböző kereskedelmi bankoknál vezetni a Start számlát, kizárólag a Magyar Államkincstárnál, vagyis az államnál.

 

További változás, hogy egy 19 éves, infláció felett plusz 3%-os hozamot garantáló magyar államkötvénybe fektetik a pénzt. Jelenleg rendkívül alacsony az infláció (ahogy tavaly is volt), így a kötvény idénre garantált kamata is 5% körül mozog. Az inflációhoz (a pénz vásárlói értékének csökkenéséhez) kötött hozam egyfelől garantál, másfelől viszont van egy felső korlátja a lehetséges nyereségnek, ami ilyen időkben, azt jelenti, hogy az esetleges, máshol elérhető magasabb hozamokból nem tudunk részesülni.

A változatlan állami támogatás

 

Minden befizetett 10 forint után az állam tovább 1 forinttal megtoldja a megtakarítást, az állami támogatás maximális mértéke pedig éves 6.000 forint, azaz havi 500 forint. Mit jelent ez?

 

Ha egy évben befizetünk 60.000 forintot, akkor tudjuk kihasználni a maximális 6.000 forintos támogatást.

A Start számla is egy lehetőség

 

Ebben a cikkben bemutattam a Babakötvényt és a hozzá kapcsolódó Start számlát. Ha maximum havi 5.000 forintot tudunk gyermek megtakarításra szánni, akkor ez lehet az egyik legkézenfekvőbb megoldás számunkra. Minden esetben érdemes azonban konkrét számításokat elvégezni, hiszen nem mindegy, hogy gyermekünk életkezdésére mekkora összeget tudunk összegyűjteni az évek alatt. Amennyiben az igényeidhez legjobban illő gyermek megtakarítást keresed, akkor kattints az itt található zöld gombra, és töltsd ki a kalkulátor alatt található adatlapot!. Egy díjmentes beszélgetés keretein belül segítek neked, és együtt megleljük azt a gyermek előtakarékosságot, ami a lehető legtöbb pénzt fogja hozni gyermekednek.

A legeredményesebb gyermek megtakarítást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.