Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítások 2015: A gyermek megtakarítási programok

Az eddigiekben már bemutattam a Start számlát, a banki gyermek megtakarítást, és a lakáskasszát is, és a végre hagytam azt előtakarékosságot, amelyeket biztosítók kínálnak. Meg fogod látni, hogy ez egy olyan megtakarítási forma, amely adott esetben több szolgáltatást is nyújthat, mint az eddigiek. Nem is húzom az időt, vágjunk bele!

 

Milyen időtávra válasszuk a gyermek megtakarítási programot?

 

Az ilyen jellegű megtakarításoknak speciális költségszerkezete van, amelyet talán a hitelek felépítéséhez tudnék hasonlítani. A biztosító a futamidő elején vonja el a maga jussát, így ez nem egy rövidtávú konstrukció. Személyes tapasztalatom szerint 10 év felett érdemes ezt a gyermek megtakarítást választani, hiszen innen igazán hatékony. Ez egyben azt is jelenti, hogy aki nem reagál idejében, és nem indítja el gyermeke számára, az talán lemarad a lehető legjobb megoldásról.

 

Az első nagy előny, a várható nyereség

 

A gyermek megtakarítási programokat két nagy csoportra oszthatjuk a mögöttes befektetés szerint. Az első a régebb óta ismert klasszikus vegyes-, a másik pedig a befektetési egységekhez kötött életbiztosítás.

 

A klasszikus vegyes típusnál általában van egy 2-2,5%-os garantált technikai kamat évente, és az e felett elért hozam 80-100%-át is megkaphatjuk pluszban. Itt azonban nincs beleszólásunk, hogy milyen eszközökbe fektessék a pénzt, így jellemzően (főleg a garancia miatt) alacsonyabb hozamú befektetéseket alkalmaz a biztosító.

 

A befektetési egységekhez kötött életbiztosítás esetén sokkal nagyobb a szabadságunk, hiszen Mi határozzuk meg, hogy mekkora kockázati részt szeretnénk, és mekkora összeg kerüljön befektetésre. (Ez a vegyesnél nincs így) Ezen felül pedig Mi állítjuk össze a befektetési portfóliót, így hosszútávon magasabb hozamkilátásra vagyunk esélyesek mint egy állampapír alapú megtakarítás esetében. Ezt támasztja alá a biztosítók honlapjain található közepes kockázatú befektetési alapok múltbéli hozamai is:

 

Biztosítók kötvényei

Biztosítók kötvényalapjainak évesített hozamai

 

Ráadásul nem kell ragaszkodni az elején megválasztott portfólióhoz, mert évente többször is van lehetőség ingyenesen, vagy alacsony költség mellett változtatni a befektetés összetételén.

 

Miben egyedülálló a gyermek megtakarítási program?

 

Nincs még egy olyan gyermek megtakarítás, amely ekkora biztonságot jelentene a gyerkőc számára. A gyermek megtakarítási programnál ugyanis lehetőség van egy olyan szolgáltatásra, amit úgy hívnak, hogy haláleseti díjátvállalás. Ennek az a lényege, hogy amennyiben bekövetkezne az említett tragédia, akkor a biztosító külön díj ellenében magára vállalja, hogy a futamidő végéig befizeti helyettünk a megtakarítás részleteit.

 

Ez két dolog miatt is hihetetlen kedvező. Egyfelől gyermeked biztosan akkora összeggel tudja kezdeni az életét, amit elterveztél neki, ugyanis ha veled történik valami a megtakarítási program akkor is végig fut? A másik pedig, hogy mire a szerződés lejár gyermeked felnőtt korú lesz, így nem kell a gyámügyet bevonni ezekbe az ügyekbe, ami rengeteg kellemetlen papírmunkától óv meg, és pénzügyi szempontból is optimális megoldás.

 

A gyermek számára legjobbat válaszd!

 

Ebben a cikkben bemutattam, hogy a biztosítók milyen gyermek megtakarítást dolgoztak ki. Számos esetben ez jelentheti gyermeked számára a legjobb megoldást, de azért nem árt óvatosnak lenni. A többszáz gyermek megtakarítás közül nem egyszerű feladat megtalálni azt az egyet, amely számukra a legjobb. Az én feladatom viszont az, hogy a segítsek megtalálni azt az ajánlatot amelyik a leginkább megfelel az elvárásaidnak. Kattints a cikk alatt található gombra, és egy ingyenes tájékoztató keretein belül megtaláljuk az ideális megoldást!

Keresem a legjobb gyermek megtakarítást!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.