Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítások 2015: Lakáskassza

A te életkezdésedkor mi okozta a legnagyobb anyagi kihívást? A legtöbben erre azt válaszolják, hogy a saját lakás megszerzése. Ha te is ebben szeretnél segíteni gyermekednek, akkor szinte biztos, hogy számodra is egy lakáskassza lesz az ideális gyermek megtakarítás.

 

A lakáskassza legnagyobb előnye

 

Tudtad, hogy a befizetéseid 30%-át megkaphatod állami támogatás gyanánt?

 

Ez azt jelenti, hogy gyermeked lakásának/házának egyharmadát az állam állhatja. Ennél kedvezőbb rövid, és középtávú lakáscélú megtakarítás jelenleg nincs a magyar megtakarítási piacon.

 

A maximális támogatás nagysága évente 72.000 forint. Mivel ez a megtakarítási forma akár 10 éves is lehet, ez azt jelenti, hogy az állami támogatás akár összesen 720.000 forintra is rúghat.

 

Mire használhatod fel a lakáskasszát?

 

Az állami támogatásért cserébe ez a megtakarítási forma nem szabad felhasználású. Kizárólag ingatlan célra fordítható az itt felgyülemlett tőke, de ezen belül rengeteg lehetősége van, mint például:

  1. új/használt ingatlan vásárlása
  2. felújítás
  3. korszerűsítés
  4. bővítés
  5. ingatlancélú hitel törlesztés
  6. tartós bérleti szerződés

 

Vagyis szinte bármilyen ingatlannal kapcsolatos kiadást tud fedezni egy lakáskassza segítségével.

 

Mikor érdemes lakáskasszát választani?

 

Az az előzőekből egyértelműen kiderül, hogy az első szempont, hogy csak akkor válaszd ezt gyermeked számára, ha a saját lakás megszerzésében szeretnéd segíteni, nem pedig a felsőoktatás finanszírozásában.

 

A másik fontos tényező pedig a futamidő. Ahogy kicsit feljebb is írtam legfeljebb 10 évre lehet lakáskasszát kötni, a legrövidebb időtáv pedig 4 év. Közte még lehet 5, 6, 8 éves szerződést is választani.

 

Nem javaslom, hogy gyermeked 8-10 éves kora előtt ilyen megtakarítást indíts, mert a lejárattól számítva 2 év van rá, hogy felhasználjuk a tőkét, különben az állami támogatás elvész.

 

Gyermek megtakarítás, a gyermek igényéhez igazítva

 

Ebben a cikkben röviden bemutattam az államilag támogatott lakáskasszát. Ideális megoldás, hogyha eltökélted, hogy a lakás az elsődleges cél amelyben támogatnád gyermeked. Természetesen vannak olyan gyermek megtakarítások is, ahol nem kell előre meghozni ezt a nehéz döntést („Mire költi a pénzt a gyermeked 20 év múlva,?”). Érdemes minden lehetőséget figyelembe venni, és ebben én szívesen vagyok a segítségére. Ehhez csak kattints a cikk alatt található gombra, és töltsd ki a kalkulátor alatt található adatlapot! Találjuk meg együtt az ideális megoldást!

Keresem a legjobb gyermek megtakarítást!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.