Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Babakötvény helyett gyermek megtakarítási program

Ha gyermek megtakarításokról esik szó, akkor a legtöbb embernek a babakötvény ugrik be, pedig nem ez az egyetlen gyermek megtakarítás. A többi lehetőséget azonban csak kevesen ismerik, de ebben a cikkben rögtön mutatunk egy olyan alternatívát, amellyel minden szülőnek érdemes lehet számolni.

 

Mert több pénzünk lehet belőle

 

Sokan a babakötvény egyik legnagyobb előnyének az infláció feletti plusz 3%-os kamatot tartják. Ez kétségtelenül biztonságot jelent, hiszen az jó, hogy reálértéken gyarapszik a megtakarításunk, de ugyanakkor a nyereségünk az előző évi infláció által korlátozva is van.

 

Míg az idei évre 3%-os éves kamatot kapunk a Start számlára, addig a gyermek megtakarítási programokon keresztül a széleskörűbb befektetési lehetőségek miatt, hosszabb távon akár ennél magasabb hozamokat is elérhetünk. Ehhez természetesen kellően jól kell választani, mert a piacon lévő ajánltok csak nagyon kevés része alkalmas erre valóban alacsony költségszint mellett hosszútávon. Minél több pénzt kap gyermekünk, annál könnyebben vesz majd lakást, vagy annál jobb egyetemet tud elvégezni.

 

Kötöttségek nélkül felhasználható

 

A Start számla (babakötvény) esetén sarkalatos kérdés, hogy pontosan mire is lehet azt felhasználni. A jogszabály, amely erről nyilatkozik a lakhatás, és tanulmányok mellett olyan módokat említ, mint a pályakezdés, vagy a jogszabályban meghatározott más cél. Azt viszont nem tudni, hogy ezek mit jelentenek, és az is kérdéses, hogy milyen módon, kinek, és hol kell igazolni a pénz elköltését.

 

Ezzel szemben a gyermek megtakarítási programok esetében a felhasználás teljesen kötetlen, vagyis arra költi a gyermek (vagy a szülők), amire szeretnék. Ha pedig esetleg attól tartanánk, hogy a gyermek meggondolatlanul egyből elköltené, akkor kérhetünk járadékszerű kifizetést is.

 

Még extra szolgáltatást is nyújt

 

A babakötvény mellett szólhat még a 10%-os, legfeljebb havi 500 forintos állami támogatás. Ez azonban egy havi 10-15 ezer forintos előtakarékosságnál már számszerűen nem olyan magas tétel, amit az adott biztosítói gyermek megtakarítások bónuszai messze felülmúlhatnak a fent is említett havi megtakarításnál.

 

Az igazi kuriózum azonban az, hogyha meghalnánk, még mielőtt a gyermek felnőne, akkor a biztosító külön díj ellenében magára vállalhatja a díjfizetést egészen a lejáratig. Ez azért kiemelten fontos, mert egy ilyen tragédia esetén a gyermekünknek még nagyobb szüksége van anyagi támogatásra, hiszen a későbbiekben nem tudjuk támogatni. A gyermek megtakarítási programon keresztül ez nem okozhat problémát.

 

Használjuk ki az előnyöket!

 

Ebből az összehasonlításból kiderül, hogy a gyermek megtakarítási programokat érdemes összevetni a népszerű babakötvénnyel. Mivel azonban bőven több mint 150 gyermek megtakarítás közül kell kiválasztani egyet, érdemes, ha szakértőt bevonni a döntésbe. Kattints a cikk alatt található zöld gombra, és megkereslek, hogy együtt megtaláljuk a legjobb megoldást gyermeked számára!

Gyermekemnek a legelőnyösebb megoldást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.