Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítás: 6 millió forintot érhet, ha időben reagálsz

Bár valóban nehéz kiválasztani a megfelelő gyermek megtakarítást, ám akár 6 millió forintot is érhet, ha nem húzzuk-halasztjuk a döntést. Mindössze egy év bizonytalanság is 800 ezer forintjába kerülhet gyermekünknek. Számoljuk ki, hogy az esetünkben mennyi pénzről is van szó pontosan!

 

Mi a cél a gyermek megtakarítással?

 

Azért fontos már az elején tudni, hogy milyen cél elérésében szeretnéd támogatni  gyermeked, mert ez nagymértékben befolyásolja, hogy melyik gyermek előtakarékosságot érdemes választani. A két fő cél az oktatás, és a saját lakás megszerzése. Amennyiben ez utóbbi a kimondott cél, akkor  a lakáskassza lehet a befutó, egyébként pedig a kötött felhasználású (de sok mindenre fordítható) Start számla, valamint a teljes szabadon elkölthető gyermek megtakarítási program jöhet szóba.

 

A családi pótlékot fordítsuk a gyermekre!

 

A családi pótlék egy igazi rejtett kincs a havi költségvetésünkben. Gyermekenként nagyjából havi 12.200 forint jár nekünk, ami kiválóan alkalmas arra, hogy ezt 18-19 éven keresztül félretegyük a gyerkőc számára. Bár vannak, akik ezt a bevételt inkább beforgatják a háztartásba, tartsuk szem előtt, hogy ezt a gyermek után kapjuk, ezért érdemes egy jó helyen neki összegyűjteni, ráadásul minél előbb.

 

Így nyerhetünk plusz 5,8 millió forintot

 

Elsőre nem is gondolnánk, hogy egy-egy év halogatás, vagy döntésképtelenséggel mekkora pénzösszegtől eshetünk el.

 

Tegyük fel a példa kedvéért, hogy a családi pótlékot kiegészítjük, így összesen 15 ezer forintot spórolunk meg egy konkrét piaci biztosítói gyermek megtakarításon keresztül. Feltételezzük, hogy minden évben bruttó 7%-os hozamot érünk el, és évente 2%-os értékkövetést használunk. Íme, egy táblázatban összefoglalva, hogy milyen összegekre számíthat gyermekünk a különböző megtakarítási időszakok után. A táblázat utolsó oszlopa azt mutatja, hogy mennyi pénztől esik el gyermekünk, mert nem egyből a születésekor indult a gyermek előtakarékosság.

 

Gyermek megtakarítás: 6 millió forintot érhet, ha időben reagálsz

Gyermek megtakarítás: 6 millió forintot érhet, ha időben reagálsz

 

Amennyiben csak egy évvel később indítjuk el a gyermek előtakarékosságot, akkor majdnem 800 ezer forinttal kevesebbet kap gyermekünk. Megnézve, hogy mindössze 180 ezer forinttal kevesebbet fizettünk be a megtakarításba ez a szám meglehetősen magas.

 

5 év várakozással pedig egyenesen lefelezzük a gyermeknek adható pénzt, ezért nem érdemes csúszni a megfelelő szerződés elindításával.

 

Soha nem késő elkezdeni

 

Természetesen, ha valakinek már 4-5 éves a gyermeke, akkor se essen pánikba, és ne gondolja azt, hogy most már nem is érdemes gyermek megtakarítást indítani. Természetesen rájuk is érvényes, hogy a további várakozással további pénzektől eshetnek el. A sietség azonban ne csapjon át kapkodásba, ezért érdemes egy független szakértővel egyeztetni. Kattints a cikk alatt található gombra, és felveszem veled a kapcsolatot, hogy megtaláljuk a legelőnyösebb gyermek megtakarítást!

Érdekel a legjobb gyermek megtakarítás!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.