Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Mikor válasszuk a Start számlát?

Szerencsére szinte minden szülő fejében ott motoszkál a kérdés, hogy hogyan tudna megkönnyíteni gyermekének az életkezdését. A legtöbben oda jutnak, hogy az egyik legjobb módszer erre, ha 18-20 éves korában egy nagyobb összeget tudnak adni a gyermeknek. Ilyenkor megkerülhetetlen megoldás a Start számla (Babakötvény). Összeírtam melyek azok a lehetőségek, amikor szinte csak a Start számlát érdemes választani.

 

Egyéb lehetőségeink

 

Gyermek megtakarításnak jelenleg két másik megtakarítás típus jöhet szóba. Amennyiben a saját lakás megszerzésében segítenénk gyermekünknek, akkor az államilag támogatott lakáskasszát is érdemes megnézni (a részleteket itt találod). Illetve ha kicsit magasabb kockázat mellett magasabb nyereséget szeretnénk, vagy extra szolgáltatásra van igényünk, akkor a biztosítók gyermek megtakarítási programjain érdemes elgondolkozni. Viszont az alábbi esetekben a Start számla (bővebben itt ismerheted meg) tűnik a befutónak:

 

Legfeljebb havi 5 ezer forintot tudunk félretenni:

 

A Start számlára 10%-os, éves legfeljebb 6 ezer forintos állami támogatásra vagyunk jogosultak a befizetéseink után. Ez azt jelenti, hogy 5 ezer forintnál tudjuk a maximális támogatást kihasználni, márpedig havi 5 ezer forintnál sokat számít a havi 500 forint. A másik kettő megoldás azért nem ajánlott ide, mert a legtöbb gyermek megtakarítási program minimális havi díja 8-10 ezer forintnál kezdődik. A lakáskasszánál pedig 10 év alatt havi 5 ezer forint befizetésével is „csak” 320 ezer forint körüli összeg jön össze, amiből nem igazán lehet házat vásárolni.

 

Nem tudunk rendszeresen megtakarítani

 

A Start számlában megtalálunk egy ilyen rugalmassági pontot is. Míg a másik 2 gyermek megtakarításnál, a velünk szerződő pénzintézet rendszeres díjfizetést vár el tőlünk. Ez nem feltétlen hátrány, de akadhat olyan életszituáció, amikor nehézséget okoz. Ezzel szemben a Start számlára, ha fizetünk pénzt akkor jó, ha nem akkor sem történik semmi, csak értelemszerűen kisebb lesz a lejárati összeg. Ez pedig nem előnyös a gyermekünk számára.

 

Garantáltan értéknövelő megtakarítást szeretnénk

 

Bár sokan a Start számla legnagyobb előnyének az állami támogatást tartják, de valójában a garantált kamat (infláció felett plusz 3%) nagyobb nyereséget jelent. Bár ez a garantált kamat idén pontosan 3%, de ez azt jelenti, hogy a pénzünknek (illetve a gyermek pénzének) a vásárlói értéke is folyamatosan növekszik. Erre, garanciával együtt nem képes a másik két gyermek előtakarékosság.

 

Érdemes összehasonlítani a lehetőségeinket

 

Ahogy ebből a cikkből is kiderül, a Start számlának számos olyan előnye van, amelyekkel más gyermek megtakarítások nem rendelkeznek. Ez viszont ugyanígy igaz a másik két megoldásra is, hogy tudnak olyat, amit a többiek nem. Éppen ezért javaslom, hogy vizsgáljuk meg mindegyik lehetőséget, mielőtt döntünk. Kattints a cikk alatt található zöld gombra! Felkereslek és segítek elvégezni ezt az összehasonlítást, és így biztosan azt a megoldást választod, amely a legjobban megfelel az igényeidnek.

A legelőnyösebb gyermek megtakarítást szeretném választani!

Ez a cikk 2016. május 18. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.