Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

A babakötvény előnyei

Az legismertebb gyermek célú megtakarítási forma esetében úgy igazságos, hogy  a babakötvény hátrányai mellett annak előnyeiről is érdemes tájékozódnunk, mert bizonyos esetekben a szülők számára valóban a Babakötvény jelentheti  a legkézenfekvőbb gyermek előtakarékossági típust.

Van rá állami támogatás

 

Sokan emlegetik is így, hogy az államilag támogatott gyermek megtakarítás, és igazuk is van, jelenleg ez az egyetlen ilyen gyermek megtakarítás. Az állami támogatás az általunk befizetett díjak 10%-a, maximum évente 6 ezer forint.

 

Ez nagyon jó azoknak, akik legfeljebb havi 5 ezer forintot tudnak félretenni gyermekük számára, hiszen ott sokat számít a 10%. Aki viszont mondjuk, havi 15 ezer forintot fordít erre a célra, annak az állami támogatás aránya (a felső korlát miatt) mindössze 3,33%-nak felel meg. Erről itt tudsz bővebben olvasni.

 

Garantált kamatot kapunk

 

Általában az emberek számára fontos, hogy milyen garanciákat kaphat egy-egy pénzügyi szolgáltatáshoz. A Start számla ebben is jeleskedik, hiszen minden évben az infláció (pénzértéktelenedés) feletti plusz 3%-os hozamot garantál.

 

Ez egy nagyon jó dolog, hiszen így a pénzünk nem csak az értékét őrzi meg, hanem valóban (ún. reálértéken) gyarapodik. Ezzel a garanciával viszont csak annyi a baj, hogy nincs lehetőség magasabb nyereséget elérni, még akkor sem, ha a pénz-, és tőkepiaci környezet engedné. Persze az első évben, amikor 8,7% volt az éves kamat, akkor ez senkit nem zavart, tavaly már többeket (4,7%-os kamat). Idén viszont az éves kamat elérte a negatív csúcsot, a maga 3%-os hozamával, egy-egy ilyen év pedig sokat számít, hiszen jó esetben 18 évünk van arra, hogy gyermekünknek megfelelő nagyságú tőkét építsünk ki.

 

Nincs díjfizetési kötelezettség

 

Amikor megtakarítást választunk, akkor szinte mindig félünk attól az elköteleződéstől, vagyis attól, hogy mi történik, ha esetleg nem tudjuk majd fizetni a vállalt rendszeres díjakat? Nos, itt nem kell emiatt aggódni, hiszen a Magyar Államkincstár (itt lehet csak Start számlát vezetni) nem vár el semmilyen rendszerességet.

 

A tapasztalat szerint ez azonban magában hordozza a veszélyt, hogy el-elmaradoznak a befizetések, ami miatt egyre kisebb lesz a lejárati összeg. Ezért mindig figyeljünk oda, hogy rendszeresen fizessük a díjakat!

 

Ne csak az előnyök alapján válasszunk!

 

Ahogy látható a Start számlának (babakötvénynek) vannak előnyei, de például a garantált hozam esetén, ez nem egyértelmű, hiszen ezekben az években akadhatnak magasabb hozammal kecsegtető lehetőségek. Érdemes körültekinteni a megtakarítási piacon, és a Start számlát összehasonlítani más gyermek megtakarításokkal is. Emiatt azonban nem kell aggódnod, mert nekem az a feladatom, hogy ezt megtegyem helyetted, ezért kattints a cikk alatt található gombra, és garantáltan a gyermeked számára legelőnyösebb megtakarításokat fogom letenni az asztalodra!

Gyermekemnek a legelőnyösebb megoldást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.