Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Elkezdődtek a kifizetések a Start számlákról

Történelmi pillanathoz érkeztünk, hiszen korábban még soha nem lehetett pénzt kivenni a Start számláról. Idén szeptemberben ez már meg is történt, de a felhasználást illetően még mindig nem lettünk sokkal okosabbak. Nézzük meg, mi mindent kell tudnunk tehát erről a gyermek megtakarításról!

A Start számláról röviden

Ahogy korábban is írtam pár éve a Start számla jelentősen megváltozott, mondhatni állami monopóliummá vált. Mindenképp előnye az garantált infláció feletti plusz 3%-os éves kamat. Ennek a negatív oldala mindössze annyi, hogy az elmúlt években ez kerek 3%-ot jelentett, és jelent most is. A befizetéseink után kapunk egy minimális, éves 10%, de legfeljebb havi 500 forintos állami támogatást. A felhasználása pedig elég széleskörű, de nem teljesen egyértelmű, ezért még mindig akadnak bennünk kérdőjelek.

Érdekességek a Start számlával kapcsolatban

Kevesen tudják, de már a 2006.01.01 előtt született gyermekek számára is indítható Start számla, csak az a fontos, hogy legalább 3 évnek kell eltelnie az első befizetés, és a pénzfelvétel között.

Az alábbi célokra fordíthatjuk fel az itt összegyűlt pénzt: a tanulmányok, a lakhatás, a pályakezdés, a gyermekvállalás feltételeinek megteremtése és „jogszabályban meghatározott más cél”, és ez utóbbi ami kérdéses. Az államnak egyelőre elég, ha írásban megírjuk mire költöttük a pénzt (nyilatkozunk róla), kimondott ellenőrzésről még nem lehetett hallani.

AZ is érdekes, hogy míg a bankoknál is lehet Start számlát indítani (2011) addig többen választották ezt a gyermek megtakarítást. Pont 2011-ben több mint 41 ezer Start száma indult, addig idén ez a szám nagyjából 15-16 ezer között mozog. Vagyis, míg korábban minden második szülő ebben látta a megoldás a gyermek életkezdésének támogatásához, addig mostanra csak minden negyedik-ötödik szülő látja így.

Mindenképpen tegyünk félre a gyermeknek!

Ebben a cikkben egy kicsit körüljártuk a Start számlát. Ahogy látható már elkezdődtek az első kifizetések, így nemsokára a felhasználás körüli kérdésekre is választ kapunk. Addig is azonban fontos, hogy a gyermekünknek pénzt tegyünk félre, mert nagy szüksége lesz rá. Amennyiben a leghatékonyabb gyermek megtakarítást keresed, akkor kattints a cikk alatt található zöld gombra! Felveszem veled a kapcsolatot, és együtt megtaláljuk az igényeidhez leginkább passzoló megoldást.

A legjobb lehetőséget keresem gyermekem számára!

Ez a cikk 2016. szeptember 20. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.