Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Babakötvény felvétele

Azt pontosan tudjuk, hogy egy jogszabály rendelkezik arról, hogy gyermekünk mire használhatja fel a Start számlán (babakötvény) összegyűjtött pénzt, de konkrétan mire is lehet költeni? Hogyan kell a pénz kiáramlását igazolni? Járjunk végére a dolgoknak!

 

A jogszabály szerinti felhasználás

 

Az alábbi lehetőségek állnak gyermekünk előtt a pénz elköltésére:

 

A tanulmányok rész, egyértelműnek tűnik, hiszen tanszerek, tankönyvek, pótvizsgadíjak, és egyéb hasonló tételeket takar.

 

A lakhatás kérdés is nagyjából érthető, hiszen akár hiteltörlesztés, akár albérlet, vagy kollégiumi szállást lehet belőle finanszírozni.

 

Az utolsó 3 tétel (kiemelten a jogszabályban meghatározott más cél) azonban meglehetősen ködös, Gondolkodjunk együtt, hogy vajon mit takarhatnak ezek a kifejezések!

 

A kérdéses tételek a jogszabályban, és az igazolásban

 

Már a pályakezdés fogalma sem teljesen egyértelmű. Beletartozik-e például, ha egy öltönyt veszünk magunknak, mert az új munkahelyen erre van szükség? Vagy adott esetben indítunk egy vállalkozást, és ebből finanszíroznánk az indulási költségeket? Ez valószínűleg beletartozik.

 

A gyermekvállalás feltételeinek megteremtése és a lakhatás között erős átfedések lehetnek, de itt valószínűleg beletartozik a gyermekágy, cumisüveg, és olyan tárgyak, amelyre egy újszülöttnek szüksége van.

 

A „jogszabályban meghatározott más cél”-t pedig nagyjából teljes homály fedi. Idén szeptemberre járnak le az első Start számlák, így jó lenne tudni, hogy ez a rész pontosan mit takar.

 

Tegyük fel, hogy megtaláltuk, hogy mire szeretnénk (vagyis gyermekünk) fordítani a pénzt, a Magyar Államkincstár szerint elég egy írásos nyilatkozatban megjelölni, hogy mire fordítottuk. Mi történik azonban, ha nem megengedett célra költjük a pénzt?

 

Menjünk biztosra a gyermek megtakarítással!

 

A gyermek megtakarítások esetén a biztonság az egyik, ha nem a legfontosabb tényező. Épp ezért érdemes körülnézni a megtakarítási piacon, és más gyermek megtakarításokat is megismerni, mielőtt elkötelezzünk magunkat ilyen hosszú távra. Kattints a cikk alatt található zöld gombra, és egy személyes találkozó alkalmával megmutatom, hogy milyen lehetőségeid vannak, és segítek megtalálni az ideális megoldást gyermeked számára!  
Gyermekemnek a legbiztonságosabb megoldást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.