Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítás: Lehet akár informatikus is a gyermek

Nagyon érdekes híreket lehet mostanában hallani a munkaerőpiacról. Számos igen jól fizető szakmából választhatunk, de jelenleg talán ezek közül is kiemelkedik az informatikus. Éppen ezért utánajártunk, hogy mekkora összegből lehet megszerezni egy jó informatikus állást, és hogy milyen fizetésünk lehet.

Hiányszakma az informatikus

Bármennyire is hihetetlen, de az állítás igaz, az egyik legnagyobb hiányszakma Magyarországon az informatikus. A Világgazdaság szerint tavaly csaknem 22 ezer betöltetlen állás volt, és ez a szám egyre csak növekedni fog a cégek fejlődés miatt. Emiatt várhatóan hosszú távon is érdemes akár ez irányba terelgetni a gyermeke, persze ha van érdeklődése ebben az irányban.

A fizetésekre sem lehet panasz, hiszen kezdőként akár bruttó 410 ezer forinttal is számolhatunk. Feljebb lépkedve a ranglétrán persze a fizetés is szépen növekszik vezetői állásban az 1 millió forint feletti kereset sem ritka. Összegezve ez elég jól hangzik, nézzük meg mennyibe kerülnek a tanulmányok.

Több millió forintra lesz szükségünk

Egy rövid kis kutatás után megtaláltam az egyetemeket, ahol informatikus képzés is választható, és a hozzájuk tartozó tandíjakat, íme:

Informatika tagozat tandíjak

Informatika tagozat tandíjak

Egységesen 6 félév BSC-s képzéssel, és 4 félév MSC-s képzéssel számoltam. Ebből ki is derül, hogy a lehető legminimálisabb költséget tüntettem fel. Nem vettem azt sem figyelembe, hogy nem biztos, hogy minden félévet egyből sikeresen zár a gyermek. Illetve a tankönyvek, tandíjak, megélhetés költsége sem két fillér, tehát minimum 6 millió forintra lesz szükségünk, ha ezt szeretnénk gyermekünk számára finanszírozni.

Az oldalon található kalkulátor segítségével ki tudjuk számolni, hogy a gyermek kora alapján mekkora összeget kell félretenni. Egy példával élve, amennyiben a gyermekünk 1 éves, akkor nagyjából havi 13.078 forintból érhetjük el a 6 millió forintot.

Segítsük gyermekünk életkezdését!

Ebből a cikkből is kiderült, hogy lehet Magyarországon is jól fizető állást találni, de ehhez nem árt egyetemet/főiskolát végezni. És azt se felejtsük el, hogy már most is sokan vannak akiknek tandíjat kell fizetniük, így nem árt erre felkészülni egy jó gyermek megtakarítással. Ha szeretnéd, hogy segítsek megtalálni a megfelelőt, akkor kattints a cikk alatti zöld gombra! Felkereslek, és együtt megtaláljuk az ideális megoldást.

A legjobb lehetőséget keresem gyermekem számára!

Ez a cikk 2016. szeptember 05. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.