Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Babakötvény alternatíva: gyermek megtakarítási programok 

Nehéz helyzetben vagyunk, amikor a számunkra ideális gyermek megtakarítást keressük. Először is itt van az államilag támogatott Start számla (babakötvény), amelyre az éves 6 ezer forintos maximum támogatás lehet a motiváció. Ráadásul a biztosítók is egyre több versenyképes ajánlattal állnak elő. Íme, 3 ok, amelyet ha előnyösnek tartasz, akkor érdemes lehet elgondolkodnod, hogy biztosítói gyermek megtakarításban fialtasd a pénzed!

 

A biztosítók megoldásai rugalmasak

 

A Start számla (részletek itt) legnagyobb rugalmassága, hogy nincs rendszeres díjfizetési kötelezettség, ami a gyakorlatban nem mindig előny. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy egy-egy befizetés elmarad, és ez nem tesz jót a lejárati összegnek. Ezzel szemben a gyermek megtakarítási programoknál díjfizetési kötelezettség van, azaz a csekk minden hónapban érkezik. Ha bajba kerülünk, akkor bizonyos eltelt év után, ugyanúgy lehet szünetet tartani a befizetéseknél is, ráadásul a lejárat előtt ki is vehetünk pénzt a szerződésből.

 

Hosszútávon magasabb lehet a hozamkilátásunk

 

Ha már a befektetésnél tartunk, a Start számlára infláció feletti plusz 3%-os kamatot garantáltan megkapunk, a mögöttes állampapírnak köszönhetően, amely idén pontosan 3%-ra jött ki. Ezzel szemben sok befektetési alap 20% feletti éves hozamokat is realizált a 2015-ös évben. Persze, nem lesz ez mindig így, de hosszú távon befektetési alapokkal éves 6-8%-os átlaghozamot egy kötvénykockázati szint mellett elérhetünk. Ezt igazolják, hogy a biztosítók kötvény alapjai (vagy alacsonyabb kockázatú befektetései), az alábbi hozamokat érték el az elmúlt időszakban:

 

Biztosítók kötvényei

Biztosítók kötvényalapjainak múltbéli évesített hozamai

 

Többletszolgáltatást is kapunk

 

Felelős szülőként arra is fel kell készülnünk, hogyha velünk bármi történik a gyermek jövője (anyagilag) akkor is biztosítva legyen. Amíg a Start számlánál a gyermek csak a 18. születésnapja után nyúlhat a pénzhez, és csak annyihoz, amennyit mi félretettünk, addig a biztosítók egy díjátvállalás keretein belül, végigfizethetik helyettünk a megtakarítást, ha velünk valami történne, így gyermekünk tényleg ahhoz az összeghez jut majd hozzá, amit szántunk neki.

 

Nem mindegy, hogy melyiket választjuk!

 

Ahogy látjuk, messze nem mindegy, hogy melyik gyermek előtakarékosságot választjuk. Mindkét megtakarítás reális alternatíva lehet, az egész csak azon múlik, hogy egyénenként ki melyikben lát kevesebb kockázatot és több előnyt.

 

Mivel gyermekünk jövője a tét, ezért érdemes szakértő segítségét kikérni, aki konkrét számokkal megmutatja, hogy a mi élethelyzetünkben melyik gyermek megtakarítás lehet a legjobb, és miért. Amennyiben úgy érzed, hogy számodra segítség lenne egy kötetlen beszélgetés, akkor kattints a cikk alatt található zöld gombra, és a rengeteg ajánlat, és lehetőség közül együtt megtaláljuk azt a megoldást, amellyel gyermeked jól jár majd felnőtt élete indulásakor!

Érdekel, hogy melyik a legjobb megtakarítás gyermekemnek

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.