Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítás: Így lehet 6,5 millió forintod, havi 10.000 forintból!

Akár 6,5 millió forintot is össze lehet gyűjteni a gyermeknek, ha a megfelelő gyermek megtakarítást választod. Legalább annyira fontos, hogy milyen megtakarítást választunk, mint az, hogy mekkora havi díjat teszünk félre. Hogy miért? Mutatjuk a részleteket:

 

Mekkora pénzösszeg kell a gyermeknek?

 

A gyermek előtakarékosságok elsődleges célja a megfelelő képzés biztosítása anyagilag, vagyis a tandíj, és az ehhez kapcsolódó költségek finanszírozása.

 

Bizony, a tandíjon felül nem szabad megfeledkezni az olyan járulékos költségekről sem, mint a tanszerek, tankönyvek, a lakhatás, a megélhetés, amelyek havi szinten nem egy-két forintba kerülnek.

 

Ezeket összegezve jó pár millió forintos kiadást kapunk, de fordítsuk meg a kérdést, mi van akkor, ha maximum havi 10.000 forintot tudunk gyermek megtakarításra fordítani?

 

Ezekből a gyermek megtakarításokból választhatsz!

 

Jelenleg 2 olyan gyermek megtakarítás van, amely alkalmas lehet arra, hogy gyermekünk oktatását finanszírozzuk vele, a Start számla, és a biztosítói gyermek megtakarítási program. A kettő között idén talán a legjelentősebb különbség, hogy míg a Start számla egy évre az infláció + 3%-os fix kamatot ad, addig a gyermek megtakarítási programoknál a szabadon összeállított portfólió ennél akár várhatóan magasabbat is.  Ezt igazolják az alábbi biztosítói kötvény alapok múltbéli hozamai is:

 

Biztosítók kötvényei

Biztosítók kötvényalapjainak évesített múltbéli hozamai

 

Számoljuk ki, hogy havi 10.000 forintból mekkora összeget tudunk összegyűjteni a gyermeknek!

 

Fontos, hogy melyik gyermek megtakarítást szignózod!

 

Készítettem egy táblázatot, hogy megmutassam milyen fontos a megfelelő gyermek megtakarítás kiválasztása. Különböző futamidőkön keresztül havi 10.000 forintos megtakarítással számoltam, 3 %-os értékkövetés mellett. A tábla 2. oszlopában 5% (egy közepes kockázatú portfólió), a 3. oszlopában 8% (magasabb kockázatú portfólió) éves hozamot feltételezve:

 

Havi 10.000 forintos gyermek megtakarítás

Havi 10.000 forintos gyermek megtakarítás

 

 

Minél fiatalabb a gyermeked, annál szembetűnőbb, hogy milyen sokat számít 3% éves hozam különbség. 19 évnél egészen pontosan 1.645.332 forintra duzzad a különbség.

 

A feladat tehát mindössze annyi, hogy meg kell találni azt a gyermek megtakarítást, ami reálisan elérhet évente 6-8%-os átlaghozamot, a megfelelően alacsony költségek és kockázatok figyelembevételével, hiszen így akár több mint 6,5 millió forintot gyűjthet össze gyermekének.

 

Nem minden gyerek megtakarítás eredményes

 

Összegezve nagyon érdemes odafigyelni, hogy a gyermek megtakarítások legjobb 20%-ából válasszunk. Ahogy kiszámoltuk havi 10.000 forintból akár 6,5 millió forintot tudsz gyermekednek adni, a megfelelő gyermek megtakarítási program segítségével. Kattints az alul található gombra, és segítek megtalálni azt a megoldást, amivel te is, és gyermeked is maximálisan elégedett lesz!

A legeredményesebb gyermek megtakarítást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.