Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

A babakötvény alternatívái

Közel 200 féle különböző gyermek megtakarítás érhető el Magyarországon, amelyből mindössze csak egy a babakötvény. Ha a dolgok mélyére nézünk, akkor láthatjuk, hogy sok esetben bizony érdemes az állam által preferált gyermek megtakarítást más lehetőségekkel is összehasonlítani.

 

Segítsük gyermekünket egy lakáshoz?

 

Sokan már rögtön egy gyermek megtakarítás elindításának pillanatában tudják, hogy az itt összegyűlt pénzből lakást/házat fognak venni gyermeküknek. Ilyen esetben érdemes belegondolni abba, hogy Magyarország legnépszerűbb ingatlan célú megtakarítása a lakáskassza. A lakástakarék pénztárként is emlegetett megtakarítást négy pénzintézetnél, konkrétan Aegon, ERSTE, Fundamenta, és OTP négyesnél indíthatunk.

 

Összehasonlítva a babakötvénnyel, a leglényegesebb különbség az állami támogatásokban és a felhasználási célban keresendő. Míg a Start számlára (babakötvény) a befizetéseink 10%-át, évente legfeljebb 6 ezer forint jár, addig egy lakáskassza esetén a támogatás mértéke 30%, akár 72 ezer forint. Abban egyetérthetünk, hogy nem mindegy, hogy 8 év alatt 48 ezer forintot ad az állam, vagy 576 ezer forintot. Ezt azonban csak akkor válasszuk, ha biztosak vagyunk, hogy az összegyűlt tőkét ingatlan célra fogjuk fordítani, nem pedig tandíjra.

 

Ha még nem tudjuk, hogy mire fordítjuk majd a pénzt

 

Ebben az esetben nem érdemes lakáskasszát választani, hiszen korlátozott a felhasználása, a babkötvénynél jobban. Ilyenkor jönnek képbe azonban a biztosítók gyermek megtakarítási programjai.

 

Ezek a megtakarítások jogilag életbiztosítások, vagyis az itt összegyűjtött pénz nem perelhető, és nem végrehajtható. A jogi előnyök mellett pedig meg kell említeni azt a szolgáltatást is, hogy a biztosított szülő halála esetén a biztosító magára vállalja a díjfizetést, amíg a gyermek nagykorú nem lesz.

 

A hozamok szempontjából pedig akár jobb lehetőséget nyújthatnak számunkra a megtakarításos életbiztosítások, hiszen a babakötvény éves kamata idén 3%, míg a befektetéses életbiztosításoknál az általunk összeállított portfóliót profi szakemberek kezelik, és hosszú távon képesek lehetünk vele akár 6-8% éves átlaghozamot elérni (a megfelelő kockázatok mellett). Ezt alátámasztandó nézzük meg, hogyan teljesítettek a biztosítók kötvényalapjai az elmúlt években:

 

Biztosítók kötvényei

Biztosítók kötvényalapjainak múltbéli teljesítménye, évesítve

 

Mindig vizsgáljunk meg több lehetőséget!

 

Mint minden pénzügyi vállalást, úgy a gyermek megtakarítást is a lehető legnagyobb precizitás mellett, és kellő tudás birtokában érdemes megválasztani. Egy-egy kevésbé jól megválasztott megtakarítással akár millió forintok is kicsúszhatnak a zsebünkből, illetve a gyermekéből. Kattints a cikk alatt található zöld gombra, és egyéni kalkulációkkal segítek megtalálni számodra, és gyermeked számára a legmegfelelőbb gyermek megtakarítási megoldást!

A legjobb gyermek megtakarítást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.