Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Babakötvény vagy Fundamenta?

Ez a kérdés úgy hangzik pontosan, hogy Babakötvényt vagy lakáskasszát válasszunk gyermekünknek? A Fundamenta a legnagyobb lakáskassza a 4 közül, ezért ezt a megtakarítási formát sokan a márkanévvel azonosítják. Járjunk utána, hogy gyermekünk melyikkel járhat jobban!

 

Mi szól a Babakötvény (Start számla) mellett?

 

Kaphatunk rá állami támogatást, a befizetéseink 10%-át, legfeljebb havi 500 forintot. Ez viszont pont kapóra jön azoknak, akik maximum havi 5 ezer forintot tudnak félretenni, hiszen így 5 ezer helyett 5.500 forint kezd el kamatozni. És ha a kamatoknál tartunk:

 

Az itt megtakarított pénz biztos kamatot ad, hiszen az állam garantálja, az infláció feletti plusz 3%-os hozamot. Jelenleg azonban ez pontosan éves 3%, amiről itt olvashat bővebben.

 

Összegezve tehát, a Start számla egy konzervatív megtakarítási forma, kedvező azoknak, akik alacsony összeget tudnak csak megtakarítani (max. havi 5 ezer forintot). Mit tud ehhez képest egy lakáskassza?

 

Ezért éri meg a lakáskassza!

 

Azért, hogy egyszerű legyen az összehasonlítás, kezdjük az állami támogatással. A lakáskasszák után ugyanis 30%- évente legfeljebb havi 72 ezer forint (ez havi 6 ezer forintnak felel meg) állami támogatás jár. Ez pont 12-szer akkora, mint amit a Start számla után kaphatunk, amit egy havi 20 ezer forintos megtakarítással tudunk megszerezni.

 

Ráadásul a megtakarítási időszak végén rendkívül kedvező kamatozású hitelt kaphatunk (vagy gyermekünk kaphat) hozzá, így nem véletlenül ez az ország legkedveltebb lakás előtakarékossága, az egyetlen probléma, hogy legfeljebb 10 éven át lehet itt megtakarítani.

 

Számoljunk utána!

 

A fair összehasonlítás végett feltételezzük, hogy gyermekünknek 10 év múlva szeretnénk pénzt adni, és havi 5 ezer, 10 ezer, illetve havi 20 ezer forintot takarítunk meg számára.

 

Babakötvény vagy Fundamenta?

Babakötvény vagy Fundamenta?

A lakáskassza szerződéses összeget úgy kell érteni, hogy összeadjuk a saját megtakarításunkat, és a hozzá felvehető hitelt.

 

A táblázatból jól kivehető, hogy a lakáskasszával gyermekünknek rendre magas összeget tudunk nyújtani, azt viszont ne feledjük, hogy ezt az összeget csak lakáscélra tudja felhasználni.

 

A kettő együtt igazán hatékony

 

Amennyiben e két megtakarítás között vacillálunk gyermekünknek, akkor érdemes születése után egyből indítani egy Start számlát (Babakötvényt), és később indítani mellé egy lakáskasszát (akár Fundamentát). Mielőtt azonban elköteleznéd magad e két megtakarítás mellett érdemes használnod a kalkulátort, hiszen akad egyéb hatékony és jó megoldás is a gyermek megtakarítási piacon. Azért, hogy gyermeked a lehető legjobban járjon, érdemes egy független szekértő segítségét igényelni. Nekem pont ez a feladatom, hogy megtaláljam neked a legjobb lehetőségeket, ezért kattintson a cikk alatt található gombra. Felkeresem, és garantáltan a legelőnyösebb gyermek megtakarítás fog csemetéje számára végigfutni.

Gyermekemnek a legjobb megtakarítást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.