Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

3 hasznos tipp a gyermek megtakarításokhoz

Valahol a lelke mélyén minden szülő azt szeretné, hogy a gyermekének jobb élete legyen, mint amilyen neki. Ennek tudatában neveli, és igyekszik elérni, hogy minél könnyebben boldoguljon az életben. Ehhez az egyik legnagyobb segítség, ha az életkezdését pár millió forintos támogatás, amelyet gyermek megtakarítási programon keresztül érdemes megvalósítani. Ehhez adok most egy kis segítséget.

1. Rendszeresen tegyük félre a pénzt!

Mint minden megtakarításnál a gyermek előtakarékosságnál is a rendszeresség kiemelten fontos. Ezt nagyon egyszerűen le lehet vezetni, hiszen így több pénz kerül a megtakarításba, és így több pénz termeli a kamatokat is.

Ha egy gyermek megtakarítás programot indítunk 15 évre, havi 15 ezer forinttal, ami elér évente 6%-os hozamot, akkor 3.408.768 forintra számíthatunk a lejáratkor (nem számoltam értékkövetéssel, és inflációval). Viszont, ha a 3., a 8. és a 12. évben nem fizetünk be díjat, akkor „csak” 2.797.779 forintra számíthatunk. Tehát több mint 600 ezer forinttal kevesebbet tudunk a gyermeknek adni.

2. Tegyünk félre évről-évre kicsit többet!

Pénzügyi szaknyelven ezt hívják indexálásnak, vagy értékkövetésnek. Ennek a lényege, hogy a pénzértéktelenedés ellensúlyozása érdekében (infláció) kicsit több pénzt teszünk félre. Gondoljunk bele 10 éve mennyibe került egy kiló kenyér, és most mennyibe kerül. Visszatérve a megtakarításokhoz, maradjunk az előbb bemutatott példánál:

15 évre, havi 15 ezer forintos gyermek megtakarítás 6%-os hozam mellett 3.408.768 forint lejárati összeget érhet. Amennyiben évente csak 3%-os értékkövetést használunk, akkor viszont 4.243.288 forintra, azaz kb. 400 ezer forinttal magasabb összegre.

3. Alkalmanként érdemes extra pénzt elhelyezni

Szinte minden háztartásban előfordul olyan, hogy valamilyen extra bevételhez, prémiumhoz jut. Ilyenkor nyílván érdemes ebből magunkra költeni, megjutalmazni magunkat, de nem árt a jövőre is gondolni. Ilyenkor egy kisebb összeget elhelyezhetünk a gyermek megtakarítási számlánkon is. Tegyük fel, hogy a 3., a 6., és a 10. évben elhelyezünk extra 150 ezer forintot a gyermek megtakarításunkba. Az előbb kiszámoltuk, hogy az értékkövetés segítségével a 15. évben 4.243.288 forintra számíthatunk. Ha ezt a 3 rendkívüli befizetést is megtesszük, akkor már 4.907.448 forintunk lehet, azaz majdnem 5 millió forint.

Törekedjünk, hogy minél több pénzt kapjon a gyermekünk!

Ebben a cikkben 3 olyan alapvetésről volt szó, amely mind ahhoz segít minket, hogy gyermekünk magasabb pénzösszeget kapjon. Persze ezen kívül is akadnak olyan hasznos tippek amely a tőke növekedéséhez vezet. A legfontosabb azonban, hogy megfelelő gyermek megtakarítást indítsunk. Éppen ezért kattints a cikk alatt található zöld gombra! Felkereslek, és miután egyeztettük az elvárásaidat, megnézzük a lehetséges megoldásokat, és segítek kiválasztani a legmegfelelőbbet.

A legelőnyösebb gyermek megtakarítást szeretném választani!

Ez a cikk 2016. május 03. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.