Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

A legjobb gyermek megtakarítás?

Amikor a gyermek megtakarításról beszélünk, akkor a legjobb gyermek előtakarékosságot, mindig az adott élethelyzethez képest lehet megállapítani. Nagy általánosságban nem tudunk egy olyan gyermek megtakarítást sem mondani, amire egyértelműen kijelenthető, hogy ez a legjobb. Így nincs is más teendőnk, mint feltérképezni, hogy melyik élethelyzetben melyik a legjobb megoldás a gyermek számára.

 

Válasszuk a Start számlát, ha…

… az anyagi lehetőségeink korlátozottak, és alacsony összeget tudunk a gyermek számára félretenni. Amennyiben maximum havi 5 ezer forintot tudunk megtakarítani, akkor kapóra jön, hogy erre a gyermek megtakarításra 10%, legfeljebb havi 500 forintos állami támogatást kaphatunk. Így egy évben nem 60 ezer forint, hanem 66 ezer forint az, ami gyermekünknek termeli a nyereséget. Igaz, ez az idei évre mindössze 3%, de ennél kisebb éves kamatot nem kaphatunk. Kattintson ide, és ismerje meg részletesen a Start számlát!

 

A lakáskassza lesz a legjobb, ha…

… úgy gondolod, hogy gyermekedek nem az oktatás finanszírozása a legfontosabb, hanem az, hogy minél előbb meglegyen a saját lakása/háza. Való igaz, hogy a saját ingatlan megszerzése az egyik legnagyobb anyagi kihívás az életben, így egy 4-6 millió forintos lakás önerő nagyon nagy előnyt jelenthet. A lakáskassza pedig erre kiválóan alkalmas elsősorban a 30%-os, évente akár 72 ezer forintos állami támogatás miatt. Gyors fejszámolás után rájöhetünk, hogy a maximális adókedvezményt havi 20 ezer forint félre tétele mellett tudjuk kihasználni. A lakáskasszáról bővebb információt itt talál. Nézzük a következő szituációt!

 

Nincs jobb a gyermek megtakarítási programoknál, ha…

… fontos számunkra, hogy legyen esélyünk magasabb nyereséget elérni. A gyermek megtakarítási programoknál ugyanis az egyénileg összeállított portfóliónk termeli a hozamokat, nem az állam és az infláció határozza meg évente, mint a Start számlánál. Egy jó összeállított portfóliónál, amit természetesen profi alapkezelők kezelnek, reálisan elvárhatunk 6-8%-os éves átlaghozamot hosszabb távon. Például a Generali Biztosító ÁrfolyamFix 2019 Árfolyamvédett eszközalapja az elmúlt 5 évben 8,22%-os éves hozamot ért el.

 

Sőt, mivel ez egy speciális életbiztosítás, ezért élvezi ennek minden jogi előnyét. Gyermek megtakarításoknál ebből talán az a legfontosabb, hogy az esetleges halálunk esetén a biztosító külön díj ellenében magára tudja vállalni, hogy az utolsó havi díjig befizeti helyettünk a díjakat, és a gyermek nagykorúként megkapja a teljes összeget.

 

A gyermeknek csak egy legjobb létezik

Ahogy a fent bemutatott 3 példából is kiderül, nehéz megtalálni a legjobb gyermek megtakarítást. Arról nem is beszélve, hogy itt még csak a megtakarítások típusairól esett szó, és nem a konkrét gyermek megtakarításokról, amelyek között szintén nagyon nagy eltérések lehetnek. Kattints az itt található gombra, és konkrét számításokkal, együtt megtaláljuk azt a gyermek előtakarékosságot, amely gyermeked számára ideális!

Gyermekemnek a legjobb megtakarítást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.