Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítások 2016

Már jócskán benne vagyunk a 2016-os esztendőben, sok dolog változott tavaly óta, de akadtak, amik nem. Ami a gyermek megtakarításokat illeti a jelentős változások még váratnak magukra, mint például az új babakötvény kamat. Nézzük meg, miből választhatunk a 2016-os esztendőben!

Fontos, hogy mi a célja a gyermek megtakarításnak

Nagyon sok szülő van, aki úgy gondolja, hogy neki a saját lakáshoz jutni volt a legnehezebb. Épp ez sarkallja őket arra, hogy mire a gyermekük 20-25 éves lesz, addigra tudjanak egy lakást venni neki. Nekik szinte biztosan az államilag támogatott lakáskassza lesz a befutó. Akik viszont nem tudják előre eldönteni, hogy lakás vásárlásban, vagy más célban segítenék gyermeküket, nekik két választási lehetőségük adódik: a Start számla (Babakötvény), és a gyermek megtakarítási programok. Ismerjük meg ezt a 3 fajta gyermek előtakarékosságot!

A lakáskassza

Nyugodtan nevezhetjük Magyarország első számú lakáscélú megtakarításának. Ennek több oka is van, egyfelől 30%-os, évente akár 72 ezer forintos állami támogatást is kaphatunk rá. Másfelől pedig már 4 év után is több millió forintos összeghez juthatunk, amit kedvezményes hitellel tudunk feljebb tornászni.  

Start számla (Babakötvény)

Ez egy olyan gyermek előtakarékosság, amelyet kizárólag a Magyar Államkincstárnál lehet vezetni, ami tapasztalataink szerint sokakban bizalmatlanságot ébreszt, főleg a magánnyugdíjpénztári mizéria után. Az állam azonban támogatja a befizetéseink 10%-ával, de legfeljebb havi 500 forinttal. Az éves kamatokat is előre megadják, ami az adott éves infláció felett van 3%-kal. Tavaly ez pontosan 3%-ot jelentett, és idén sem várható növekedés, talán csak kisebb mértékű. A felhasználásáról pedig egy jogszabály nyilatkozik, amely nagyrészt a hazai oktatás finanszírozását jelöli meg a babakötvény felhasználási céljaként.

A biztosítók gyermek megtakarítása

Itt valóban teljesen szabadon felhasználható a lejáratkor a pénz, nem szabja meg semmilyen jogszabály, hogy oktatásra, lakásvásárlásra, utazásra, vagy mire költsük el az összegyűjtött tőkét és a hozamokat. Emellett nincs korlátozva, hogy mekkora lehet a nyereségünk, hiszen mi magunk választjuk ki, a biztosító kínálatából, hogy pontosan hova fektessék be a pénzünket. Ezeket a befektetési alapokat utána profi szakemberek kezelik, így nekünk nem kell ismernünk a befektetések csínját-bínját. Ráadásul a gyermek egy tragédia esetén is magas összeghez jut, hiszen ha sajnálatos módon elhaláloznánk a lejárat előtt, akkor lehetőség van rá, hogya biztosítók külön díj ellenében magukra vállalják a díjfizetést egészen a lejáratig. Erre semmilyen más gyermek megtakarítási forma nem képes.

Egyéni összehasonlításokra van szükség!

A fent bemutatott 3 gyermek megtakarítási típus rengeteg különböző konkrét ajánlatot takar. Ezt egy emberként, pénzügyi ismeretek nélkül átlátni, összehasonlítani szinte lehetetlen. Éppen ezért vagyunk mi, hogy segítsünk! Ha egy független összehasonlítás, egy kötetlen beszélgetés érték lehet számodra, akkor kattints a cikk alatt található zöld gombra! és üljünk le egy kávéra! Miután megismertem az igényeidet, és a céljaidat, elvégzem helyetted ezt a feladatot. Így neked mindössze a 3-4 legmegfelelőbb megoldás közül kell kiválasztanod azt, amellyel gyermeked a legjobban fog járni!

A legjobb gyermek megtakarítást szeretném választani!

Ez a cikk 2016. március 16. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.