Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Miért gondolkodik a gyereked teljesen máshogy a pénzről?

A mai 12-22 évesek, vagyis a Z generáció tagjai nem riadnak vissza a technika vívmányaitól, így a pénzhez való viszonyuk is egész más, mint a szüleiké. Ha pénzügyi tudatosságra akarod nevelni a Z generációs gyermeked, akkor neked is más hozzáállásra van szükséged.

A napokban olvashattuk, hogy ezentúl okostelefonnal is lehet majd fizetni bankkártya helyett, így a papírpénz még inkább visszaszorulhat. Angliában a pénzmennyiség 97%-a meg sem jelenik bankjegy formájában, mivel a többség a folyószámláján tárolja. Az USA-ban 90% ez az arány. Vagyis a pénz egyre inkább virtuálissá válik.

Ez a legfiatalabb, vagyis a Z generációt éri legkevésbé meglepetésként. A mai tizenévesek kifejezetten szeretnek online vásárolni egy bankkártya segítségével. Többségük szívesebben válogat otthon ahelyett, hogy bemenne az üzletbe. De ha be is mennek, előtte szeretnek körülnézni a neten, elolvasni néhány vásárlói visszajelzést, megnézni egy-egy értékelést YouTube-on, felmenni a márka közösségi oldalára, és csak ezután döntenek.

Emiatt a mai 12-22 éveseknek a pénzről nem a gyűrött, megviselt bankjegyek jutnak az eszükbe. Számukra a pénz nem más, mint egy egyenleg a bankkártyán. Ennek ellenére nem hiszik azt, hogy ez a pénz kevésbé lenne valódi, mivel nem is nagyon találkoztak másfajta fizetőeszközzel. A 38-53 év közötti X generáció például kevésbé érez bűntudatot, ha bankkártyáról költ, mintha készpénzzel fizetne. Az ő fejükben még elválik a „valódi” és a virtuális pénz. A mai tizenéveseknél ez már nincs így.

A pénzügyi tudatossághoz 21. századi módszerek kellenek

A Z generáció modern, technikailag fejlett szemléletéhez kevésbé illik, mondjuk, egy malacpersely. Az ő pénzügyi tudatosságukat sokkal inkább fejlesztheti egy-egy mobilos alkalmazás. Néhány, kifejezetten gyerekeknek szóló játékos appról mi is írtunk, bár ezek inkább 6-10 éves gyerekeknek valók.

Állítólag a jövő ezekben az applikációkban rejlik, ami a megtakarításokat illeti. Amerikában a fiatal generációk a Mint nevű alkalmazást használják előszeretettel, ami már közel sem egy játék. Megkönnyíti például a pénzügyek átlátását, másrészt a pénzügyi célok megtervezése is sokkal egyszerűbb vele. Ezt a tendenciát a hazai szolgáltatók is kezdik észrevenni, nem véletlen, hogy a gyerekcélú lakástakarék mellé valahol már virtuális malacpersely is jár.

Így mutass példát a gyermekednek

Egy gyermek számára a legjobb példát a saját szülei mutatják. Nincs ez máshogy a pénzügyek terén sem. Ezért sem mindegy, milyen módon takarítasz meg a számára.

Mert ez az egy biztos: gyermekcélú megtakarítása minden szülőnek szüksége lesz egyszer, mert annyi költség merül fel egy gyermek életében, hogy valamire biztosan kelleni fog. A kérdés már csak az, hogy milyen megoldást választasz.

Az ötletszerűen, néha-néha félretett pénz nem hatékony, pont amiatt, mert annyira jelentéktelen. Emiatt a gyermeked számára sem igazán példamutató. Viszont ha lakástakarékot indítasz neki, és beléphet egy virtuális malacperselybe, máris a szocializációja részévé válik a megtakarítási kultúra.

De vannak más módok is. A gyermeked támogatása céljából kötött befektetési életbiztosítás szintén olyan, amit egy webes felületen nyomon lehet követni. Ez nemcsak számodra hasznos, de a gyermekedben is tudatosíthatod a megtakarítások főbb működési elveit. Megmutathatod neki, hogy „ezt a pénzt elkölthetnénk, de nézd, helyette itt gyűlik a számlán, és ebből fizetjük majd az iskoládat, ha nagy leszel.”

Haladnod kell a korral

A mai generációhoz a saját nyelvükön kell szólni, mert számukra a pénz virtuális jellege nem újdonság, és a technológiai vívmányoknak is leginkább ők a haszonélvezői. A személyes példádon keresztül tudsz hatni a gyermekedre a leginkább, ezért az a legjobb, ha a gyermek megtakarítási programod is ezt a korszerűséget tükrözi.

Milyen megoldásokat érdemes fontolóra venned? Kattints a lenti zöld gombra, és töltsd ki a fenti űrlapot, hogy (teljesen ingyen!) megismerhesd a lehetőségeidet.

A legjobb lehetőséget keresem gyermekem számára!

Ez a cikk 2017. június 27. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.