Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Mobilos appok gyerekeknek: hogyan nevelj velük pénzügyi tudatosságra

Felmérések szerint a 2-4 évesek napi 2-5 órát töltenek a modern technológia vívmányaival, legyen szó tévéről, okostelefonról vagy táblagépről, és ahogy idősödnek, ez a napi időtartam csak növekszik. Ennek kihasználásra sok, kifejezetten gyermekeknek szánt mobilalkalmazás készül. A segítségükkel remekül tudunk pénzügyi tudatosságra nevelni.

 

Két amerikai szerző, Lisa Guernsey és Michael Levine az elmúlt öt évben a média, a modern technológia és a gyerekek viszonyát vizsgálták, és erről könyvet is írtak Tap Click and Read címmel. Szerették volna kideríteni, hogyan befolyásolja a mai gyerekek gondolkodását a sok villódzó és harsány virtuális felület, amik nap mint nap körbeveszik őket.

A szerzőpáros 184 mobilalkalmazást vizsgált meg, melyek mindegyikét 0-8 éves gyerekeknek fejlesztették, és népszerűnek számítanak a különféle webes áruházakban, és esetenként még díjakat, elismeréseket is nyertek.

 

Három fő szempontot állítottak fel. Ezek azok a kérdések, amiket neked is fel kell tenned, ha egy fejlesztő applikációt keresel a gyereked számára:

  1. Részt vett-e az alkalmazás fejlesztésében olyan szakértő, aki járatos a gyermekfejlődésben és a szövegértés módszertanában?
  2. Az alkalmazás tudatosan épít-e tanmenetre vagy tanulási tervre a valós célok eléréséhez?
  3. Az alkalmazást kipróbálták-e gyerekeken, hogy valóban ellátja-e állítólagos funkcióját?

Az eredmények lesújtóak. A mobilos applikációk többségénél mindhárom kérdésre „nem” a válasz.

 

Hogy mik a tényleg jó mobilos alkalmazások gyerekeknek, abban a fenti szerzők egyik edukatív weboldala segít. Az angol nyelvű weblap pedagógusok bevonásával értékeli az applikációk hasznosságát, és folyamatosan frissülő, értékes tartalmakat gyűjtenek össze szülőknek. Ezek között találunk olyat is, amik pénzügyileg nevelik a gyerekeket.

Hitvallásunknak érezzük, hogy felhívjuk a figyelmet a pénzügyi tudatosság fontosságára, amire már óvodás kortól kezdve érdemes nevelni a gyerekeket. Ennek és a fentiek tudatában válogattunk össze applikációkat.

 

  Milyen gyermekfejlesztő alkalmazások lehetnek segítségedre a pénzügyi nevelésben?  

 

Savings Spree
iOS, 7+ év

A gyereked versenyző lesz egy játékban, aminek műsorvezetője egy beszélő malac. Adott mennyiségű pénzzel kezdődik a verseny, amit be lehet fektetni, el lehet költeni vagy meg is lehet tartani. Mindegyik döntés egy újabb minijátékhoz vezet, amiben pénzt lehet nyerni, de veszíteni is.

Bankaroo
Android, iOS, 7+ év

Virtuális bankfiók, amiben nyilvántartható a zsebpénz, és a megtakarításban is segít. A megvásárolni kívánt árucikkek kezelhetők benne, szemléletesen mutatva, mennyi pénzt kell még összegyűjteni a cél elérése érdekében. Használhatóak igazi valuták, de egyszerű pontrendszer is.

Dinorama
iPad, 7+ év

Állatkert dínókkal. A gyereknek egy parkot kell igazgatnia, aminek ő tervezheti meg a költségvetését. Ezen keresztül megismerkedhet a pénz koncepciójával és a beosztás fontosságával.

PiggyBot
iOS, 6+ év

Digitális malacpersely. Virtuális bankszámlát hozhatsz létre a gyerekednek. Hogy teljes legyen az élmény, még PIN-kód is jár hozzá. A gyereked megtervezheti, mit szeretne venni, és a pénz összegyűjtésében segíti ez az app.

 

Ne feledd: nem mindegy, hogyan választasz. Ahogy a könyv egyik közreműködője, Anne-Marie Slaughter mondta:

„Ha szülő vagy, akkor tanár is vagy.”

Ezt nem árt megfontolni, mert pénzügyileg tudatos felnőttet csak úgy lehet nevelni, ha az alapokat már gyerekkorban letesszük.

 

Ha a fejlesztő játékok mellett komolyabban elgondolkodtál, hogyan tudnál gyermekednek anyagilag is segíteni, akkor a legjobb helyen jársz. Szeretnék segíteni neked abban, hogy te is megtaláld azt a megoldást, amivel anyagilag könnyebbé teheted a gyermeked életét. Számos pénzintézettel állok kapcsolatban, de rábeszélni nem foglak egyikre sem, mert én csak a döntésben szeretnélek támogatni.

 

Ha kíváncsi vagy, milyen lehetőségeid lennének a megtakarításra, akkor kattints a zöld gombra és töltsd ki a fenti űrlapot, hogy megbeszélhessük a részleteket.

A legjobb lehetőséget keresem gyermekem számára!

Ez a cikk 2017. április 11. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.