Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Találd meg a legjobb gyermek megtakarítást 2015-ben!

Szerencsére egyre több gyermek születik, évről-évre legalábbis ezt mutatják a statisztikák. Ez egyfelől pozitív dolog, de szülőként azt sem árt figyelembe venni, hogy ez mit jelent gyermeked felnőtt korára nézve. Ha többen vagyunk, akkor nagyobb a verseny egy-egy jó állásért, munkahelyért, vagy egy vállalkozás piaci részesedéséért.  Felelős családanyaként, és családapaként tehát mindent el kell követned, hogy gyermeked a lehető legjobb feltételekkel vágjon neki az életnek. A legkiválóbb képzést, egyetemet kell biztosítani a gyermek számára, ez pedig a legjobb gyermek megtakarítás segítségével lehetséges.

 

Mire használható a gyermek megtakarítás?

 

Ahogy a bevezetőből is kiderül, ideális esetben a gyermek megtakarításnak az elsődleges célja az oktatás. Természetesen az életkezdés, a külföldi utazás, vagy a saját ingatlan megszerzése is fontos lehet, de most maradjunk az oktatásnál. Így ugyanis 3 megtakarítási típusra szűkül az a kör, amiből ki lehet választani a gyermeked számára legjobb megtakarítást. Ez a három a banki megtakarítási számla, az államnál vezethető Start számla (Babakötvény), és a biztosítók gyermek megtakarítási programja. Haladjunk tovább, nézzük tudjuk-e még tovább szűkíteni a kört!

 

Törekedjünk a hatékony megoldásra!

 

A gyermek megtakarításnál is normál kockázat mellett törekedni kell a lehető legmagasabb nyereség elérésére. Ha ezt a tézist is figyelembe vesszük, akkor a banki megtakarítási számlák kiesnek a legjobb gyermek megtakarítás címért folyó versenyből, hiszen jelenleg körülbelül 2-3% körüli éves kamatot tudnak adni a bankok.

 

Csak összehasonlításképpen: Tegyük fel, hogy cél, hogy elérjen gyermeke számára számszakilag 9 millió forintot. Míg a jobb felül lálható gyermek megtakarítás kalkulátor szerint ehhez havi 17.434 forintot érdemes félretenni, addig egy éves 3%-os kamatot adó banki megtakarítási számlánál 26.002 forintot. Éves szinten 102.811 forint a különbség, szóval megegyezhetünk abban, hogy a banki megtakarítási számla sem lesz a legjobb gyermek megtakarítás.

 

Start számla, vagy gyermek megtakarítási program?

 

Ez a két gyermek megtakarítás a legjobb jelenleg a magyar pénzpiacon. A Start számla mellett szól a 10%-os állami támogatás, bár ez egy évben maximum 6.000 forint lehet csak. Ezzel szemben a biztosítóknál elérhetőek különböző bónuszok, akár magasabb értékben is.

 

A Start számlánál az infláció feletti plusz 3%-os kamatot fix kapunk minden évben (idén is ez nagyjából 5%), míg a biztosítóknál magunk választunk portfóliót (kockázati szintet), amit profi alapkezelők menedzselnek, így reálisan elérhetünk magasabb hozamot a biztosítók tájékoztatásai alapján. Ez támasztja alá a biztosítók közelmúltban elért kötvényeinek a múltbéli hozamai is:

 

Biztosítók kötvényei

Biztosítók kötvényalapjainak évesített hozamai

 

Természetesen fontos, hogy a hozamot ne vigyék el a költségek ezért kritikus, hogy milyen olcsó biztosítói gyermekprogramot sikerült kiválasztanunk.

A Start számlán összegyűlt pénzt egy jogszabály szerint használhatod fel a lejáratkor (illetve gyermeked), a gyermek megtakarítási programok felhasználása kötetlen. Ami egy lényeges különbség lehet, hogy a biztosítóknak van egy olyan többletszolgáltatása, hogyha a szülő meghalna a megtakarítási időszak alatt, akkor a biztosító külön díj ellenében magára vállalja a díjfizetést a futamidő végéig, így a gyermek garantáltan az eltervezett összeghez jut hozzá, amikor elkezdi élni a nagybetűs életet.

 

Találjuk meg együtt a 2 legjobb közül a gyermeked megtakarítását!

 

Sikerült 2 megtakarítási típusra leszűkíteni a versenyt, de innen már egyedül nem tudok továbbmenni. Ismerni kell a megtakarítási szokásaidat, elvárásaidat, és céljaidat ahhoz, hogy gyermeked egy ár / érték arányban megfelelő előtakarékossággal majd a lehető legmagasabb anyagi támogatást tudja megkapni. Töltsd ki a gyermek megtakarítás kalkulátor alatt található adatlapot, és mindenben segítek neked. Minden fontos kérdésedre választ kapsz, és együtt megtaláljuk a gyermeked számára az ideális megtakarítást!

Érdekel a legjobb megtakarítás!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.