Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Már egy magyar középiskolásnak sem elérhetetlen álom, hogy az Oxfordon tanuljon

Gondolkoztál már azon, hogy milyen jó lenne, ha a gyermeked egy olyan világhírű egyetem hallgatója lehetne majd, mint például az Oxfordé? Sajnos az állami oktatás önmagában ritkán képes felhúzni a diákokat erre a szintre. Néhány éve viszont 3 lelkes fiatal létrehozta a Milestone Institute Intézetet és egy olyan oktatási programot, ami azóta már számos diákot segített hozzá ahhoz, hogy felvételt nyerjenek világszínvonalú egyetemekre.

A 2010 óta működő budapesti Milestone Institute (MI) magániskola azt tűzte ki célul, hogy lehetőséget teremtsen a hagyományos középiskolai rendszer által nyújtott oktatáson túlmutató fejlődésre a tehetséges és erre nyitott fiatalok számára. Nem úgy kell tehát elképzelni ezt, hogy az állami vagy egyéb magániskolák helyett járhat ide a gyereked: ez inkább egy, a középfokú tanulmányokat kiegészítő oktatás, ami heti 2-3 délutáni alkalmat jelent.

Az eredmény: országos és nemzetközi versenyek, a legjobb egyetemek, sikeres karrier

Az itt tanulók az elmúlt közel 10 évben számos országos és nemzetközi versenyt, valamint díjat nyertek már, emellett pedig több nemzetközi konferencián is részt vettek. Komoly gondot fordítanak arra, hogy kapcsolatokat építsenek határon innen és túl: sok szervezettel és intézménnyel együttműködnek, legyen szó akár egyéb oktatási intézményekről, civil szervezetekről, kutatóközpontokról vagy cégekről. Ennek keretében szóba jöhet akár az oktatási csereprogramok és tréningek, akár projektalapú együttműködések vagy versenyeken való együttes részvétel.

Arra is különös hangsúlyt fektetnek, hogy a diákok gyakornoki vagy akár fizetett munka során a szakmai környezettel is minél hamarabb megismerkedjenek. Bár ennek kiválasztása elsősorban a hallgatók feladata, az erre legmegfelelőbb helyszín megtalálásában akár az iskola is segítséget nyújt. Több mint 170 szakmai gyakorlatot biztosító céggel vagy egyesülettel áll kapcsolatban az Intézmény, amelyeken a legkülönfélébb szakmai ismeretek használatára és elmélyítésére van lehetőség.

A Milestone Institute-nál az oktatás úgy van felépítve, hogy a náluk végzett diákok számára lehetőség nyíljon arra, hogy akár a legnívósabb nemzetközi felsőoktatási intézményekbe is folytathassák a tanulmányaikat. 2017-ben a 107 végzős diák közül 21 fiatal nyert felvételt Oxfordba és Cambridge-be. Ezek kétségkívül a világ legjobb egyetemei közé tartoznak, éppen ezért rengeteg diák szeretne bekerülni, az MI diákjainak 20%-ának pedig sikerült is.  Miután ezeken az egyetemeken olyan felvételi követelményeket állítottak fel, ami egyaránt igényli a biztos nyelvtudást és a stabil szakmai alapokat, megfelelő felkészítés nélkül nehéz labdába rúgni. Itt viszont az eredmények is mutatják, minden szükséges támogatást megkap az, aki ilyen babérokra törne.

Ezek már együttesen is erős alapot teremtenek egy szép karrier felépítésére, bármilyen területről is legyen szó. A jövő tanévtől kezdődően azonban egy ösztöndíjprogramot is indítanak az MI-ben: azokat a frissdiplomásokat, akik a külföldi egyetemek egyikén végeztek hazai szervezeteknél vagy cégeknél helyezik el egy évre. A munkaidejük 80%-át töltik majd itt azok, akik részt vesznek ebben a programban, a fennmaradó 20%-ban pedig valamilyen társadalmi munkával fognak foglalkozni.

Hogyan épül fel az oktatás a Milestone Institute Intézetben?

A Milestone Institute egy progresszív, fejlődést támogató oktatási intézmény, amely lassan egy évtizede foglalkozik tehetséggondozással. Négy évfolyamos programot dolgoztak ki, ami így illeszkedi a hagyományos középiskolai évekhez. A szilárd alapok lerakása továbbra is azon középiskolákra marad, ahonnan a diákok érkeznek – az MI programja erre épít. Egy-egy év pedig trimeszterekből áll, azaz 3 hónapos időszakokra osztják fel.

Ezeknek a „tanéveknek” a programja egymásra épül: az első évben ismerkedhetnek meg a tanulók az egyes tudományterületekkel – mint a természettudományok, társadalomtudományok vagy a bölcsészettudományok –, a második évben már ezek összefüggéseinek mélyebb megértése kap nagyobb hangsúlyt. Különös gondot fordítanak ebben a két évben arra, hogy felmérjék, ki miben tudna igazán kiteljesedni a későbbiekben – tehát a pályaorientációra, a tanuló által a jövőben választott szakterület vagy szakma kiválasztásának, ami itt nem csak arról szól, hogy milyen volt az év végi jegye a tanulóknak matematikából vagy történelemből.

A harmadik évben az addig megszerzett ismeretekre és készségekre építve segítenek a diákoknak az általuk választott tudományterületben való elmerülésben, a módszertani eszközök egyre magabiztosabb használatában. A negyedik évben pedig az a cél, hogy a fiatalok még mélyebbre ássanak már konkrét kutatási témákra összpontosítva. Emellett pedig hangsúlyt fektetnek arra is, hogy betekintést nyerjenek az egyetemi szintű tanulmányokba.

Középpontban a készségfejlesztés

Az oktatás 6-12 fős csoportokban történik, minden esetben angol nyelven. Egy tanóra 50 perces, amihez 4 órás előzetes otthoni felkészülést írnak elő. Itt valóban szemináriumi órákra épül az oktatás: elkerülhetetlen egy-egy alkalom kapcsán, hogy aktívak legyenek a tanulók. Ez viszont nemcsak az angoltudásukat és az angolul történő kommunikációjukat fejleszti – ráadásul szakmai témákban –, de a kritikus gondolkodásuk is sokat fejlődhet ezáltal.

Miután a hagyományos középiskolai oktatás keretében általában kevés lehetőség nyílik bizonyos álláspontokat összeütköztetni, érveket és ellenérveket felsorakoztatni és mélyebben elmerülni egy-egy résztémában vagy kérdéskörben, így a későbbiekben ez a program nélkülözhetetlen készségek kifejlesztését segítheti elő, amire egyébként nem biztos, hogy a hagyományos oktatás keretében lenne alkalom.

A hallgatók 125 különböző modul közül választhatnak az évek során érdeklődési körüknek megfelelően, így tehát akár a természettudományok, akár a társadalomtudományok vagy bölcsészettudományok témakörében. A moduláris oktatás segíti az orientációt, fejleszti a szakmai tudást, az egyéni képességeket és készségeket is. A cél, hogy az itt tanulók megtalálják azt a területet, amiben aztán kiteljesedhetnek és sikeressé válhatnak. Minden hallgatónak saját mentora van, akivel rendszeres találkozások biztosítottak, ezzel tovább támogatva a tanulást és a pályaorientációt.

Felvételi vizsga alapján döntik el, ki juthat be

A Milestone Institute Intézet programjai minden diák előtt nyitva állnak háttértől és érdeklődési körtől függetlenül. A részvétel feltétele a sikeres felvételi vizsga, ahol kiválasztásra kerülnek azok a fiatalok, akik a legalkalmasabbnak bizonyulnak arra, hogy az itt nyújtott oktatáson keresztül a legtöbbet kihozhassák magukból. Először egy 3 részből álló írásbeli tesztet kell megírniuk a jelentkezőknek angol nyelven, majd ezután jön a szóbeli forduló.

A tandíj minden évre áfával együtt 750 ezer forint, amely a sikeres felvételi után fizetendő. Ugyanakkor minden diákot egyenlőnek tekintenek, érkezzenek bármilyen etnikai vagy szociális háttérrel. Éppen ezért számos ösztöndíj áll a rendelkezésükre: a rászorultsági alapútól kezdve a tanulmányiig. Ezek az éves tandíj 10%-tól kezdve akár 100%-ig fedezhetik az oktatási program költségeit: a tanulók nagyjából 20%-a jelenleg is térítésmentesen tanul, de a többiek jelentős része is kap valamekkora kedvezményt az éves díjból.

A gyermeked jövőjébe invesztált pénz nem felesleges költség, hanem befektetés

A fiatalok oktatása a legtöbb családban joggal prioritás, hiszen minden szülő a lehető legnagyobb esélyt szeretné biztosítani utódai számára, hogy elérhesse a céljait, sikeres ember válhasson belőle. Az pedig egyértelműen látszik, hogy részt venni a Milestone Institute oktatási programjában olyan előnyöket teremthet gyermeked számára, ami csupán a hagyományos középiskolai oktatás keretében valószínűleg nem valósulhatna meg.

Ez azonban végső soron nem mindenki számára válhat elérhetővé. Amennyiben szeretnéd megadni gyermekednek ezt a lehetőséget, érdemes már a középiskolai évek előtt gondot fordítani a tehetséggondozásra valamint a nyelvtanulásra, hiszen a felvételi vizsga eredményétől függően kerülnek be a diákok az Intézménybe.

Ez pedig önmagában költségekkel járhat, valamint a bekerülés esetén is érdemes az elérhető ösztöndíjaktól függetlenül számolnod azzal, hogy rendelkezz valamekkora megtakarítással. Ha nem is a teljes összeget kell majd fizetned, akár évi 2-300 ezer forintra is jobb idejében felkészülni. Ráadásul innen szinte biztos, hogy egyetemre is megy majd a gyermeked, azokra a költségekre sem árt gondolni.

Kérd szakértő segítségét!

Ha már az iskolás évek előtt félreteszel gyermeked tehetséggondozására és készségfejlesztésére, akár havi 20 ezer forintból is milliós megtakarításod gyűlhet össze. Ha gyermeked születésekor kezded, 14 éves korára akár több mint 5 millió forint is összegyűlhet, ami a Milestone Institute programjának teljes költségét fedezni tudja mind a 4 évre, ami 3 millió forint.

Így pedig nyugodtabb szívvel készülhettek majd a felvételi vizsgára, és őszintén örülhettek annak, amikor megkapjátok a hírt a sikeres felvételről, hiszen a finanszírozásra már idejében felkészültetek. Ráadásul ezekkel nem csak a befizetéseidet gyűjtöd össze, hiszen a kamatokról sem érdemes megfeledkezni.

Töltsd ki a gyermek megtakarítás kalkulátor alatt található adatlapot, és segítünk kiválasztani a számodra legmegfelelőbb gyermekcélú megtakarítást!

Ez a cikk 2018. december 11. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.