Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Miért ne járhatna magánóvodába a te gyermeked is?

Gombamód szaporodnak a magánóvodák, mert egyre több szülő jön rá arra, hogy a kisgyerekkori nevelés mekkora hatással van a gyermek későbbi képességeire és személyiségjegyeire. A magánovi nem olcsó, de nyújt annyi plusz szolgáltatást, hogy sok szülőnek megérje. Ha te is gondolkodtál már magánovin, akkor van egy jó hírem: lehet olcsóbb is.

Egyre több szülő újságolja, hogy magánóvodába íratta be a gyerekét. Tíz-húsz évvel ezelőtthöz képest ma már ez egyáltalán nem olyan ritka. Ha rákeresel interneten a „magánóvoda” kifejezésre, rájössz, hogy rengeteg közül lehet választani. Emiatt az árak is lejjebb mentek, persze azért még mindig nem olcsó egy ilyen szolgáltatás.

Mennyibe kerülne mégis?

A legtöbb helyen árat sem jelölnek meg a weblapjukon, ami általában nem az olcsóság jele. Sokan viszont nem árulnak zsákbamacskát. Ezek alapján leszűrhető, hogy egy magánovi havi minimum 60-70 ezer forint, de a 120-130 ezres havi díj sem ritka. A luxus kategória valahol havi 250 ezer forint körül mozog. Ha egy átlagot akarunk venni, az úgy nagyjából havi 85 ezer forint körül van (a netes eredmények és az ismerőseim személyes tapasztalatai is ezt mutatják).

Havi 85 ezret költeni óvodára, mikor az állami ingyen van… Ezt bizony sokan meggondolják. Aztán ezek a szülők mégis elmennek egy nyílt napra, és azonnal kedvet kapnak. Rájönnek, hogy a magánovik kisebb csoportokkal üzemelnek, vagyis több figyelem jut egy-egy gyermek fejlesztésére. Az óvónők általában fiatalosak, jól képzettek a modern pedagógia terén, akár a reformirányzatokat is ismerik. Az épület komfortos, a fakultatív programok közt nagy a választék (a jógától a lovaglásig minden előfordul). Vagyis egy olyan hely, ahova a gyerekedet szívesen viszed.

Lehet olcsóbb is

Ha a szándék megvan benned, de úgy érzed, anyagilag túl megterhelő lenne, akkor ideje megtakarítani. Most talán arra gondolsz, hogy mit ér havi 10-20 ezer forint félretett pénz. A bankszámládon valóban nem sokat. De ha komplett gyermekstratégiát alakítasz ki a pénzügyeid terén, és mindent a célnak rendelsz alá, akkor ennyi pénz csodákra képes.

Nemrég összeszedtük egy cikkben, hogy mennyiféle módon össze lehet spórolni az egyetemre való pénzt egy 10 éves gyermeknek. Ha magánoviban gondolkodsz, akkor a te eseted annyiban más, hogy olyan megoldást keresel, ami az óvodáig, vagyis a gyermek 3-4 éves koráig beérik. Vagyis kiesnek azok a gyermekcélú megtakarítások, amik egy gyermek meglétét feltételezik, hiszen a takarékoskodást már a születése előtt el kell kezdeni. Ez a fajta előretervezés általában a második vagy harmadik gyermeknél tűnik reálisnak.

Egy lehetséges megoldás

Ilyen esetben megoldást nyújthat például egy megtakarítási céllal indított életbiztosítás. Az elnevezés ne tévesszen meg: ez inkább egy befektetés, mintsem egy életbiztosítás. Évente akár 5-6%-os hozamra is képes lehet. Vagyis a befizetéseidhez ennyit tesznek hozzá minden évben. Ez elég jó eredménynek számít. A hozamoknak köszönhetően a magánovi havi díja is könnyebben finanszírozható.

Igaz, minimum 5 éves távban kell gondolkodni, de ha időben kezdesz félretenni, még célhoz érhetsz, mire a gyermeked óvodába kerül. Ha a második vagy többedik gyermeketeket tervezitek, akkor főleg aktuális lehet egy ilyen megtakarítás elindítása. Az első gyermek példájából rengeteget lehet tanulni. Ha magánoviban gondolkodtok, akkor valószínűleg tudjátok, hogy az állami óvodával miért nem voltatok elégedettek az első gyermeketeknél.

Írj nekünk, és további tippeket adunk

Ha kíváncsi vagy, hogy miből tudnád magánóvodába járatni leendő gyermeked, de egyelőre tanácstalan vagy, akkor a legjobb helyen jársz. A lehetőségeidhez mérten megkeressük az összes olyan megoldást, ami segíthet. Kattints a lenti zöld gombra, és töltsd ki a fenti űrlapot, hogy (teljesen ingyen!) megismerhesd a lehetőségeidet.
A legjobb lehetőséget keresem gyermekem számára!

Ez a cikk 2017. június 20. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.