Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítások 2015: A gyermek megtakarítási számla

Te mi alapján választasz gyermek megtakarítást? A maximális biztonságra törekszel, vagy a lehető legmagasabb hozamra? Szabad felhasználású megtakarításban gondolkozol, vagy ez számodra nem fontos? A sok gyermek megtakarítási ajánlat közül most a bankok gyermek megtakarítási ajánlatát mutatom be, így kiderül, hogy mennyire passzol az elképzeléseidhez!

 

Szűkös a piac!

 

Míg a gyermek megtakarításokat tekintve többszáz különböző megoldással találkozhatunk, addig a banki megtakarítások száma meglehetősen szűkös. Mindössze 5-6 olyan bank van, aki megoldási alternatívát kínál a 14 év alatti gyermekeknek.

 

Ha keresgéltél már a témakörben, akkor biztos neked is ismerős a CIB Szimba, vagy a K&H Trambulin neve. Többek közt ezek azok a gyermek megtakarítási számlák, amelyeket bármikor indíthatsz gyermeked számára.

 

Mi a gyermek megtakarítási számla előnye?

 

Igazság szerint ezeknek a gyermek megtakarításoknak mindössze egyetlen előnye van, mégpedig a rugalmassága. Bontsuk kétfelé ezt a rugalmasság kérdéskört!

 

A rugalmasság pozitív fele, hogy bármikor hozzáférhet a pénzhez. Általában ezek a megtakarítások látra szóló kamatot adnak (nem kell lekötni a pénzt), és azt is sávosan. Ez azt jelenti, hogy minél több pénz van a számlán, annál magasabb a kamat. (Azért nem kell magas számokra gondolni, de ezt később részletezem.)

 

A rugalmasság rosszabbik fele az, hogy mivel nincs díjfizetési kötelezettség, ezért elő szokott fordulni, hogy a havi megtakarítása szánt összeg nem érkezik meg a számlára, mert valami fontos kiadásod közbejött.

 

Javaslat: Érdemes a saját számlára állandó átutalási megbízást megadni, így biztosan megérkezik a gyermek számlájára a pénz.

 

Mekkora nyeresége lesz a megtakarításnak?

 

Amikor ehhez a kérdéshez érünk, akkor mindig elszomorodik az ember. Ahogy a saját bankszámlánkon is lehet érezni, jelenleg olyan banki kamatkörnyezetben mozgunk, ami hihetetlenül alacsony. Jelenleg nagyjából 1-2% közé tehető az éves lekötések kamata, ezzel pedig abszolút nem versenyképes opció egy gyermek megtakarításnak.

 

A Start számla évente 5% körüli kamatot ad, a lakáskassza hasonló betéti kamatok mellett +30%-os állami támogatással büszkélkedhet, a biztosítói gyermek megtakarítási programoknál pedig hosszútávon akár a 6-8%-os éves hozam is reális.  Ezzel nagyjából el is helyeztük a piacon a banki gyermek megtakarításokat!

 

Zsebpénznek ideális megoldás!

 

A gyermek megtakarítási számlák tőkefelhalmozásra nem alkalmasak, hiszen a banki kamatok mindig a jegybanki alapkamat (és az infláció) körül mozognak. Kiváló lehetőség viszont arra, hogy megtanítsuk a gyermeket takarékoskodni, illetve a bankszámla használatára. Ha hatékony, és olcsó gyermek megtakarítást szeretnél, akkor kattints az itt található gombra! Leülünk egy kávéra, és az igényeid alapján együtt megtaláljuk az ár / érték arányban legmegfelelőbb gyermek megtakarítást!

A legjobb gyermek megtakarítást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.