Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítási számlák: Így lesz a gyermeknek minden hónapban plusz 10.000 forintja! 

Már a mostani 14-18 éves korosztály is tisztában van a megtakarítás fontosságával, hiszen rendszeresen kevesebb pénzt költenek, mint amennyi a folyószámlájukra kerül.

 

A pénzügyi tudatosság

Nagyon fontos, hogy a gyerekeket már fiatal korukban a szülők tanítsák meg, hogyan jöjjenek ki a bevételeikből. Erre kiválóan alkalmas a zsebpénz, hiszen mindenkinek ez az első igazi „bevétele”. Ha már ezt megtanulja a gyermek kezelni, konkrét célokra gyűjteni, akkor felnőtt korában is inkább a keresetéből, és megtakarításaiból fog élni, mintsem hitelekből. A kettő közt pedig ég és föld a különbség.

 

A gyermek bankszámlák

Magyarországon már 6 éves kor felett lehet bankszámlát nyitni, igaz bankkártyával fizetni csak 14 éves kortól lehet. Ebben a korban a gyermekek nagyon fogékonyak az új dolgokra, és könnyen megtanulják a bankautomata használatát, megtanulják, hogyha félreteszik a pénzüket, akkor több lesz. Természetesen ezeket a gyermek megtakarítási számlákat a szülők ellenőrizni tudják, napi limiteket állathatnak be.

 

Hogyan kezelik a fiatalok a bankszámlát?

A K&H Bank közleménye szerint a 14-18 éves korosztályban átlagosan havi 15.000 forintot kap a számlájára, vagyis napi 500 forintot. Havonta 14.000 forintra becsülik az egy számlára jutó költekezést, így havi 1.000 forintot megspórolnak a gyerekek, ami a bevételeik 6,67%-a. Amennyiben ezt felnőttkorukban is így folytatják, akkor a mai átlagkeresetet figyelembe véve (nettó 153.500 forint) havonta 10.233 forintot takarítanak meg minden egyes hónapban.

A 18 év felettiek esetében átlagosan 46.000 forint érkezik a számlára, és 43.000 forintot költenek, így 3.000 forint marad meg. Ez nagyjából ugyan annak az aránynak felel meg, mint fiatalabb korban, és 4-5 év alatt természetessé válik, hogy mindig kevesebb pénz költünk, mint amennyit keresünk. Az pedig külön örömteli, hogy átlagosan 54.000 forintot tartanak a 18 év felettiek a számlájukon, tehát képeztek egyfajta vésztartalékot.

 

Így használjuk a gyermek megtakarítási számlát!

Ha jelenleg a banki konstrukciók nem is alkalmasak arra, hogy itt készüljünk fel gyermekünk életkezdésének finanszírozására, fontos szerepe van. Gyermekünket ezzel tudjuk megtanítani a megtakarításra, és a pénz beosztására. Kattints a cikk alatt található gombra, és ehhez hasonló megoldásokkal segítelek, azon felül hogy megtaláljuk gyermekedek a legjobb megtakarítást.

A legjobb megoldásokat szeretném a gyermekemnek!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.