Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermek megtakarítás 15 évre

Gyermekünk 3-4 éves korában kezdi az óvodát, nekünk szülőként pedig legkésőbb ilyenkor érdemes elgondolkozni azon, hogy melyik gyermek megtakarítást indítsuk el számára, hiszen még 15 évünk van a lejáratig, és ennyi idő alatt a kamatos kamatnak köszönhetően nagyon szép összeget tudunk felhalmozni. Számoljuk ki, hogy melyik gyermek megtakarítást érdemes választani!

 

Válasszuk a Start számlát?

 

Az egyik lehetőségünk, hogy az államilag támogatott Start számlára esik a választásunk. Ebben az esetben éves 60 ezer forint befizetéséig egy 10%-os állami támogatást kapunk, azaz egy évben 6 ezer forintot. Az ezen felül befizetett díjakra már nem vonatkozik az állami támogatás.

 

Az állam minden évben meghatározza, hogy mekkora éves kamatot kaphatunk (infláció feletti plusz 3%), ami idén pontosan 3%. A banki kamatoknál (1-2%) előnyösebb, de szerencsére van olyan gyermek előtakarékosság, ahol adott esetben ennél nagyobb nyereségre lehet szert tenni.

 

A gyermek megtakarítás program a másik opció

 

15 éves távon ideális megoldásnak tűnik a biztosítók gyermek megtakarítása. Ennél a megtakarításnál az általunk megválasztott befektetési eszközalapok teljesítményétől függ a nyereségünk, de nem kell aggódnunk, mert szakemberek kezelik a pénzünket, így ha sikerül olcsó terméket választani, akkor egy közepes kötvénykockázat mellett is reális a 6-8%-os éves átlagnyereség. Bővebb információt itt találsz a gyermek megtakarítási programról. Több biztosítói befektetési alap teljesítette ezt a hozamot, például a MetLife Biztosító EuroMix vegyes eszközalapja az elmúlt 5 évben évesített 8,40% hozamot teljesített.

 

 

Majd a számok megmutatják, hogy melyiket válasszuk

 

Az objektív összehasonlítás végett 5 különböző havi megtakarítással fogunk számolni. A gyermek megtakarítási programoknál pedig minden költséget elvonunk, és számolunk bruttó 5%-os, és bruttó 8%-os hozammal (lásd fent MetLife EuroMix szeközalap), a Start számlánál pedig a mostaninál magasabb 4 százalékkal (mert várhatóan hosszabb távon emelkedhet az infláció).

 

 

Gyermek megtakarítások 15 évre

Gyermek megtakarítások 15 évre

forrás: babakotvny.info, illetve gyermek-megtakarítás.hu

 

Ahogy látjuk, ilyen feltételek mellett egyedül akkor nyereségesebb a Start számla, hogyha havi 5 ezer forintot tudunk csak félretenni, és a gyermek megtakarítási program maximum 5%-os hozamot ér el. Egy havi 15 ezer forintos gyermek előtakarékosság esetén azonban akár több mint 1 millió forint különbség is kialakulhat, a várható nyereség azonban nem minden.

 

Körültekintően válasszunk!

 

Ebben a cikkben megnéztük, hogy melyik két gyermek megtakarítást tudjuk választani 15 éves futamidőre, és azt is kiszámoltuk, hogy várhatóan melyikkel járjunk jobban anyagilag. Ezen felül azonban számos olyan feltételt, eshetőséget kell figyelembe venni, amely miatt ezt a szerződést nem csak elindítjuk, hanem el is értjük vele a célunkat. Kattints a cikk alatt található gombra, és segítek neked abban, hogy a gyermek megtakarítás célját elérd!

A legjobb gyermek megtakarítást szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.