Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

A nevelés sosem gyerekjáték

Annyi játéka van a gyereknek, mégsem játszik semmivel. Ismerős helyzet? Ha igen, talán te is elköveted azt a hibát, hogy túl sok mindent megveszel a gyerekednek. Nem elég, hogy árthat a lelki fejlődésének a túl sok játék, de hasznosabb dolgokba is fektetheted azt a pénzt, amik tényleg a jövőjét szolgálják.

Egy dolgot érdemes már az elején tisztázni: a játék jó dolog. Teljesen természetes, hogy egy gyerek élete nagy részét ez tölti ki. Játékokon keresztül tudja felfogni és értelmezni a körülötte lévő világot. És pont az a lényeg, hogy játék közben többet tanul a dolgok működéséről, mint hinnéd. Ha mindent megkap, akkor el is hiszi, hogy mindent megkaphat. Mi azonban tudjuk, hogy a világ sajnos nem így működik.

Másrészt a bőség zavara könnyen vezet oda, hogy nem fogja értékelni azt, amije van. Ha csak kérnie kell, és máris megkapja a tizenötödik játékautót vagy a huszadik babát, akkor hamar rá fog unni mindenre. Alig bontja ki az egyiket, máris a következő ingert keresi egy újabb játék formájában. Hány olyan játéka van a kisfiadnak vagy a kislányodnak, amire hónapok óta rá sem nézett? Mégis az a játék kell neki, amit a boltban vagy a reklámban látott, vagyis amit még nem kapott meg.

A szülőkön kívül a nagyszülők és más rokonok is hajlamosak azt hinni, hogy egy gyerek szívéhez egy ajándék játékon keresztül vezet az út. A stratégia nem teljesen rossz, de figyelni kell a készségek fejlesztésére, tehát olyan játék kell, ami felébreszti a gyermek kíváncsiságát, és kreativitásra sarkallja. Ilyen lehet a kifestő, színező, mesekönyv, építőkocka, puzzle vagy bármi egyéb, ami egy kis gondolkodásra készteti a csöppséget.

És fontos, hogy ezek közül sem kell megvenni mindent. Ha kevesebb, de jól kiválasztott játék van otthon, akkor sokkal jobban a gyerek szívéhez tudnak nőni az egyes darabok. Ha már megjegyezni sem tudja őket, elvesztik az egyediségüket, és értéktelen kacatokká változnak. A feleslegesen megvásárolt játékokra költött pénzt akár félre is tehetjük neki későbbre. Nyithatunk számlát a gyermek részére, ahol felnőtt koráig egy tisztességes összeget gyűjthetünk össze. Erre manapság számos megoldás létezik, és a gyűjtögetésben a család is segíthet.

Becsüljük meg ezt a kort, mert nem fog sokáig tartani. Az osztálytársak miatt hamar fog okostelefonra és tabletre vágyni, és lássuk be, végül meg is kapja. Onnantól kezdve nem lesz szüksége sok játékra: beéri eggyel is, de az mindig ott lesz a kezében. Egy telefonra felfér akár száz játék is, nem beszélve arról, amikor majd kiszabadul az internetre. Persze ez már egy másik korszak másfajta kihívásokkal, ami egy külön cikket is megérne. Az alapokat viszont le kell fektetni gyermekkorban, és nem mindegy, hogyan. Egészen más mentalitással nőhet fel a gyermeked, ha meg kell becsülnie, amije van.

Ha kíváncsi vagy, milyen módokon fektethetsz gyermeked jövőjébe – akár családi összefogással -, akkor kattints a zöld gombra, és töltsd ki a fenti űrlapot, hogy feltérképezzük a lehetőségeidet.
A legjobb lehetőséget keresem gyermekem számára!

Ez a cikk 2017. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.