Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

A babakötvény jellemzői

Minden szülő a legjobbat szeretné a saját gyermekének, így nincs ez másként akkor sem, ha gyermek megtakarítást akarunk választani. Pontosan ezért minden egyes apró tulajdonságra, részletre kíváncsiak vagyunk. Szedjük hát szét apró darabokra a babakötvényt, és vizsgáljuk meg a kevésbé közismert részeket is!

Csak az államkincstárnál indítható

Míg korábban a Start számlát (ez a megtakarítási számla neve, a babakötvény hivatalosan csak az egyszeri 42.500 forint egyszeri állami támogatás) akár kereskedelmi bankoknál is indíthattuk, addig most már csak a Magyar Államkincstárnál lehet.

Ennek egyértelmű előnye, hogy nem kell összehasonlítgatni a különböző költségeket, és kondíciókat, ráadásul az Államkincstár nem von el számlavezetési díjat sem. Viszont egyben ez azt is jelenti, hogy nem egy gazdasági szervezettel szerződünk, hanem az állammal, és ez tapasztalataink sok szülőben aggodalmat vált ki.

Garantált kamatot kapunk

A babakötvényre minden évben az előre várt infláció feletti plusz 3%-os kamatot kapunk, ami valóban garanciát jelent. Az éremnek viszont itt is két oldala van, hiszen egyfelől ez azt jelenti, hogy reálértéken növekszik a pénzünk, tehát számszerűen vásárlói értéken is gyarapodik. Az idei évben egész pontosan ez 3%-os kamatprémium összesen 3%-os éves kamatot jelent, ami  magasabb, mintha bankban tartanánk a pénzt. Viszont más szabadabb befektetést engedő konstrukcióval összehasonlítva akár nagyobb nyereségtől is eshetünk el, hiszen sok olyan év volt (és várhatóan lesz is), amelyben ennél jelentősen nagyobb, hozamot is elérhetünk, például befektetési alapokon keresztül.

Kapunk 10% állami támogatást

A törvény szerint minden általunk befizetett pénz után 10%-os állami támogatást kapunk minden évben. Az állami támogatás mértéke éves szinten viszont legfeljebb 6 ezer forint, ami havi 500 forintnak felel meg. Ez rendkívül hasznos azon szülőknek, akik havi 5 ezer forintnál többet nem tudnak gyermekük életkezdésére megtakarítani, hiszen itt valóban 10%, a havi 500 forint. Aki viszont 10 ezer forint, vagy magasabb havi összegben gondolkozik, annak érdemes lehet a fent is említett gyermek megtakarítási program, hiszen a biztosítók különböző bónuszokat adnak, amelyek jelentősen meghaladják az éves 6 ezer forintot.

Beszéljünk a gyermek megtakarításokról objektíven!

Ahogy ebből a felsorolásból is látszik, hogy sok ember számára, a babakötvény egy kézzelfogható lehetőség, hogy gyermekének megtakarítson. Viszont nagyon sok szülőnek érdemes más lehetőségeket is megvizsgálnia, amiben pedig egy objektív szakértő tud segíteni. Ha úgy érzed, hogy maradt benned kérdés, vagy szívesen vennél eg szakértői segítséged a témában, teljesen ingyen, akkor kattints a zöld gombra és segítek! Leülünk egy kávéra és egy kötetlen beszélgetés keretein belül, és számításokkal illetve tényekkel alátámasztva találjuk meg együtt azt a gyermek előtakarékosságot, amellyel gyermeked a lehető legjobban jár majd a lejáratkor!

A legjobb gyermek megtakarítást érdekel!

Ez a cikk 2016. március 02. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.