Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Megtakarítás gyermekeknek 2015-ben

3 különböző lehetőséget kell végiggondolni, amikor a gyermeknek kutatunk megtakarítás után. A döntést nagymértékben befolyásolja, hogy gyermekünk életkezdését milyen módon szeretnénk támogatni. Lakásvásárlás? Iskoláztatás? Nézzük meg, hogy milyen lehetőségek állnak előttünk!

 

Ha lakáscél, akkor lakáskassza

 

Valószínűleg neked is a saját lakás megszerzése volt a legnehezebb életed során. Ezzel sokan vannak így, ezért úgy gondolják, hogy az a legjobb, ha a saját lakás megszerzésében támogatják anyagilag gyermeküket. Erre ideális megoldás a lakáskassza, hiszen itt akár 10 évig is gyűjthetjük gyermekünknek, úgy hogy évente kapunk 30%, akár 72 ezer forint állami támogatást is. Ez az a megtakarítás, amit kizárólag lakás célra lehet felhasználni, semmi másra, de jelen esetben pont ez a cél.

 

Erre figyeljünk: Ha a lejárattól számítva 2 évig nem használjuk fel (vagy gyermeked nem használja fel) a lejárati összeget, akkor elveszítjük az állami támogatást, ezért gyermeked 10 éves kora előtt nem érdemes lakáskasszát indítani.

 

Állami támogatást szeretnél? Válaszd a Start számlát!

 

Bár a lakáskasszára is lehet állami támogatást kapni, az nem kimondottan gyermek megtakarítás. A Start számla viszont az. Minden befizetett 100 forinthoz további 10 forintot ad hozzá az állam, ami sajnos havi 500 forintban van maximalizálva. Itt egy 19 éves magyar állampapírba fektethetünk, amire évente infláció feletti plusz 3%-os kamatot kapunk. Idén ez mindössze 3%.

 

Erre figyeljünk: A maximális állami támogatást éves 60 ezer forint befizetésével tudjuk kihasználni. Azonban ez az összeg nem minden esetben lesz elegendő ahhoz, hogy gyermeked tanulmányait, vagy életkezdését teljes egészében tudd támogatni anyagilag.

 

Fontos a biztonság? Itt vannak a gyermek megtakarítási programok!

 

A biztosítók gyermek megtakarítása nagyfokú biztonságot jelent a szülők számára. Nincs még egy olyan gyermek megtakarítás ugyanis, amely külön díj ellenében magára vállalná a díjfizetést helyettünk, ha esetleg elhaláloznánk. A gyermek megtakarítási program ezt tudja, így gyermeked egy esetleges tragédia esetén is biztosan akkora kezdő tőkével tudja elkezdeni az életét, amekkorát eltervezett neki. Arról nem is beszélve, hogy a felhasználása sem függ semmilyen jogszabálytól.

 

Erre figyeljünk: Néhány speciális biztosítói gyermek megtakarítás kivételével, itt nincsen fix éves kamat. Te döntesz arról, hogy milyen eszközalapokba fektessék a pénzt, amellyel utána profi alapkezelők foglalkoznak a legjobb tudásuk szerint, így az elért hozam nagy mértékben függ tőled.

A megfelelő tervezés a siker kulcsa

 

Dióhéjban ez a 3 szóban forgó megtakarítási típus, amely közül választhatsz gyermeked számára. Ahogy látható, a leendő felhasználás szerint szépen el lehet különíteni őket, de azért előfordulnak átfedések. Ahhoz, hogy megtaláljuk a gyermeked számára az ideális gyermek megtakarítást, nem kell mást tenned, mint rákattintanod a cikk alatt található gombra! Ezt követően felkereslek, és egy órás beszélgetés alkalmával megismerem a lehetőségeidet, céljaidat, utána pedig végigpásztázom az egész megtakarítási piacot, hogy megismertesselek a lehetőségeiddel!

Kíváncsi vagyok melyik a legjobb megoldás gyermekemnek!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.