Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Így bukhatod el a tandíj árát

Amekkora öröm a gyerekvállalás, annyi költséggel is jár, ami érthető, hiszen a gyerekének mindenki a legjobbat szeretné. A súlyos költségek csak 18 éves kor után jönnek igazán, de ne hidd azt, hogy addig ráérsz még spórolni. Ha nem lépsz időben, millióktól eshetsz el.

Nem szeretek mindent számszerűsíteni, de egy gyermek mosolya mindent megér nekünk, szülőknek, pont ezért érdemes foglalkozni az anyagiakkal, hogy biztos mindenre jusson pénz. Egy gyerek költségeit nagyjából 15 és 25 millió forint közé szokták belőni, azaz ennyit kell rákölteni, amíg eléri az anyagi önállóságot.

 Ez azért nem kevés, ugye? 

Szerencsére sokféle megoldással tehetsz félre pénzt akár már a fogantatás pillanatától kezdve. A legtöbb esetben le kell kötnöd az erre szánt összeget gyermeked 19 éves koráig, így tud leginkább kamatozni a pénz. Igen, ez hosszú idő, és már az első 18 évben is sok a költség. De még csak ezután jön a java: egyetemi tanulmányok, lakás, autó, esküvő, esetleg egy saját vállalkozás beindítása.

Egy év alatt közel egymilliót buksz

Ha azt hiszed, bőven ráérsz megtakarítani, akkor sajnos van egy rossz hírem. Persze, mindenki hajlamos halogatni, de hidd el, most kevésbé fog fájni, mint később, amikor a mostani összeg sokszorosát kellene félretenni. Ráadásul a gyakorlat azt mutatja, hogy ha a gyerek 7 éves koráig nem kezdesz el takarékoskodni, akkor utána már nem is fogsz. Rájössz majd, hogy túl sokat kellene havi szinten félretenni, mert fogytán az idő, és akkor már inkább bele sem kezdesz.

Ha nem hiszed el, mennyire nem mindegy, hogy a gyerek 0-3 vagy 4-7 éves korában kezdesz el félretenni, akkor próbáld ki a fenti kalkulátorunkat. Azt is megmutatjuk, hogy mennyivel lesz drágább a megtakarítás 2 vagy 5 év múlva. Nem mindegy, hogy havi 23 vagy 38 ezer forintot teszel félre, hogy elérd ugyanazt az összeget. Vagy még rosszabb, ha a halogatás miatt össze sem tudsz gyűjteni annyit, amennyit szeretnél.

Tegyük fel, hogy legfeljebb havi 20 ezer forintot szánsz gyermekmegtakarításra, és már csemetéd születésekor elindítod. Ha 19 éves koráig gyűjtögetsz, akkor 8 millió forinttal kezdheti a gyermeked a nagykorúságot. Azonban ha hároméves koráig vársz a megtakarítással, akkor ezzel a

3 év halogatással máris buktál 2 millió forintot.

Abból a pénzből már kijött volna 4-6 egyetemi félév vagy egy használt autó. Ugye, mennyire nem mindegy? “Az idő pénz” mondás igazabb, mint valaha.

Én már felismertem azt, hogy mennyire fontos időben lépni, és sok tapasztalatot is szereztem az évek során. Szeretnék segíteni abban, hogy te is megtaláld azt a megoldást, amivel anyagilag könnyebbé teheted a gyermeked életét. Számos pénzintézettel állok kapcsolatban, de rábeszélni nem foglak egyikre sem, mert én csak a döntésben szeretnék segíteni.

Ha kíváncsi vagy, milyen lehetőségeid lennének a megtakarításra, akkor kattints a zöld gombra és töltsd ki a fenti űrlapot, hogy megbeszélhessük a részleteket.

A legjobb lehetőséget keresem gyermekem számára!

Ez a cikk 2017. március 16. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.