Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Hasznos a diákmunka, de félretenni alig lehet belőle

Jön a nyár, indul a diákmunka-szezon. Diákok ezrei állnak be dolgozni országszerte, hogy keressenek némi pénzt a tanítási szünetben. Valaki egyetemi tandíjra gyűjt, valaki lakhatásra, valaki pedig csak szimplán a szórakozására költi majd el a fizetését. Elég ez ahhoz, hogy érdemi megtakarítás gyűljön össze? Egyáltalán nem biztos.

Ha szülőként beleegyezel, akkor a gyermeked már 15 éves korától kezdve vállalhat diákmunkát. Amint felnő, már a beleegyezésedre sincs szükség, csak valamilyen iskolai jogviszony kell a munkába álláshoz.

A legtöbben csak nyáron tudnak dolgozni

Ma már a 16 évnél idősebbek 40%-a vállal valamilyen diákmunkát a tanulmányai mellett. Többségük a nyáron dolgozik, így június-július hónapokban két-háromszoros a túljelentkezés az állások betöltésénél. Vagyis mindenkinek nem is jut lehetőség arra, hogy dolgozhasson diákként. Év közben viszont a diákoknak kínált álláshelyek 80%-át tudják csak feltölteni.

Nem meglepő, hiszen sokan nem tehetik meg, hogy dolgozzanak a tanulmányaik mellett, mert az túl sok időt és energiát venne el tőlük. Egy 15-18 éves középiskolástól nem is elvárható, hogy az érettségire készülés mellett még aktívan dolgozzon is.

Sokba kerül az egyetem

Két-három havi fizetésből viszont aligha lesz érdemi megtakarítás. Egy gyermek életében a költségek születése után közvetlenül, illetve 18 éves kora tájékán jelentkeznek igazán. Ilyenkor válik esedékessé egy középfokú nyelvvizsga letétele, a felsőoktatási intézmény finanszírozása, a távolsági közlekedés és a helyi bérlet biztosítása. Összeszámoltuk korábban ezeket a költségeket, és bizony milliós nagyságrendet értek el. Nem elvárható, hogy valaki ezt nyári munkával keresse meg.

Hiába fizetnek viszonylag jól

Az egyetemisták közül sem teheti meg mindenki, hogy dolgozzon a tanulmányai mellett, legalábbis sokuk esetében szintén nyárra korlátozódik ez a tevékenység. Bizonyos szakok elvégzése önmagában sem könnyű, nemhogy még diákmunka mellett. Ezért is fordul elő, hogy év közben a diákoknak szánt munkák 20%-a betöltetlen. Pedig az egyik népszerű gyorsétteremlánc havi nettó 110-120 ezer forintot fizet a diákjainak, igaz cserébe teljes munkaidőben dolgozniuk kell. Ezt nem minden diák teheti meg.

Lelki és anyagi terhet vehetsz le a gyermeked válláról

Ilyenkor is hangsúlyossá válik a szülői gondoskodás kérdése, vagyis óriási segítséget nyújthatsz a gyermekednek, ha időben kezdesz el megtakarítani a számára. Bár biztos mindenki hallott már olyan esetről, mikor egy diák arra kényszerült, hogy dolgozzon tanulás mellett, azt azért kevesen mondanák, hogy ez az ideális helyzet. Neked is érdeked, hogy a tanulásra tudjon koncentrálni, és ne az anyagi nehézségek emésszék fel a mindennapjait. Másrészt ettől még vállalhat nyáron diákmunkát, amit jól megérdemelten akár magára is költhet, mert a háta mögött ott van egy biztos megtakarítás.

Egy ilyen megtakarítás lényege, hogy gondosan megtervezett stratégia alapján gyarapszik a vagyonod a befizetéseidnek és a banki kamatok többszörösének köszönhetően. Komoly eredmény csak úgy érhető el, ha rendszeres időközönként biztosan félreteszed az erre szánt összeget, ami utána látványosan gyarapszik a magas hozampotenciálnak köszönhetően. Léteznek olyan szolgáltatások, amik a partnereid lehetnek a gyermekednek szánt összeg növelésében (ezekről itt írtunk részletesen).

Szeretnél a gyermekeden segíteni?

Ha még szívesen hallanál arról, milyen lehetőségek révén tudod a gyermeked életét megkönnyíteni, akkor kattints a lenti zöld gombra, és töltsd ki a fenti űrlapot, hogy megtalálhassuk a számodra nyerő megoldást, mindezt teljesen ingyen.
A legjobb lehetőséget keresem gyermekem számára!

Ez a cikk 2017. június 06. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.