Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

Gyermeknevelés, és az állami támogatások

A gyermekvállalást manapság még pontosabb tervezgetés, számolgatás előzi meg, mint korábban. Ennek elengedhetetlen eleme, hogy az állam milyen támogatásokat ad az anyukák részére. Ebben a cikkben összegyűjtöttem az összes olyan pénzforrást, ami szóba jöhet nálad/nálatok is!

 

Anyasági támogatás

 

Ez egy olyan egyszeri támogatás, amelyről kevesen tudnak, pedig akár több tízezer forintot kaphatunk. Amennyiben az anyuka részt vett minimum 4 terhes-gondozáson, akkor jogosult erre a támogatásra (koraszülés esetén elég 1 alakalom is). A pénzt csak a gyermek születése után lehet megigényelni.

 

Mértéke: Az öregségi nyugdíjminimum (28.500 forint) 225%-a: 64.215 forint

Ikrek esetén az öregségi nyugdíj 300%-a: 85.500 forint

 

Gyermeknevelési támogatás

 

A találóan GYET-nek rövidített támogatást a nagycsaládosok részére lett kitalálva. Azon szülők kaphatják meg ezt a támogatást minden hónapban, ahol 3, vagy több kiskorú gyerkőcöt nevelnek, és a legfiatalabb közülük elmúlt 3 éves, de még nem töltötte be a 8-at.

 

Mértéke: A mindenkori öregségi nyugdíj 100%, vagyis jelenleg 28.500 forint

 

Csecsemőgondozási díj

 

A CSED-nek rövidített támogatás megegyezik a korábbi Terhességi-gyermekágyi segéllyel (TGYÁS). A felsorolásban ez az első olyan támogatás, ami nem fix összegű, hanem a keresetünktől függ. Ezt a támogatást 6 hónapig, egészen pontosan 24 hétig lehet igényelni.

 

Mértéke: A napi naptári jövedelem 70%-a, a gyermek születése napjától.

 

Gyermekgondozási díj, ismertebb nevén GYED

 

Ezt az állami támogatást 2 évig tudjuk igénybe venni. Közvetlen ehhez kapcsolódik a GYED Extra is, ami szerint, ha a gyermek 1 éves kora után visszamegy dolgozni az anyuka, akkor is kapja a GYED-et. Ezt külön kell igényelni, amivel eddig nagyjából 50 ezren éltek.

 

Mértéke: A naptári napi alapjövedelem 70%-a, legfeljebb a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a. Mivel jelenleg bruttó 105 ezer forint a minimálbér, ezért 2015-ben legfeljebb bruttó 147 forint lehet a GYED.

 

Gyermekgondozási segély (GYES)

 

Ezt a támogatást a gyermek 3 éves koráig vehetjük igénybe, havi rendszerességgel. Ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének a végéig, míg beteg illetve fogyatékos gyermek esetén 10 évig.

 

Mértéke: Megegyezik az öregségi nyugdíjminimummal, ami idén 28.500 forint, 2 ikergyermek esetén ennek a duplája (57.000 forint), 3 esetén 3-szorosa, 4-es ikreknél pedig négyszerese, azaz 114 ezer forint.

 

Igényeljük, amelyiket csak lehet!

 

Ahogy látható számos támogatás van, amelyek érdemes kihasználni. És akkor még a családi pótlékról nem is beszéltünk (gyermekenként nagyjából 12.200 forint), bár ezt érdemes egy gyermek megtakarításra fordítani. Próbáld ki a gyermek megtakarítás kalkulátort, hogy lásd, mekkora összegeket adhatsz gyermekednek az életkezdéshez.

 

A gyermekekhez kapcsolatos támogatások, kedvezményes megtakarítások, babakötvény információk végett pedig kattints a cikk alatt található gombra! Felkereslek, és én segítek neked a gyermeknevelés anyagi részére vonatkozó kérdésekben, lehetőségekben.

Gyermekemnek a legjobb lehetőségeket szeretném!

Ez a cikk 2016. március 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.