Alapozd meg te is gyermeked jövőjét!

A babakötvénnyel, vagy egy magas hozamú gyermek megtakarítással!

Személyesen adok választ minden kérdésedre és a bankok, biztosítók gyermek megtakarítási ajánlatai között is segítek neked eligazodni!

Kinter Dóra
Gyermek megtakarítási specialista


10 Biztosító gyermek megtakarítási szerződését mutatom be neked, így körültekintően tudod kiválasztani a számodra legjobb ajánlatot!

A gyermek megtakarítás 3 titka

Sokan kérdezgetik tőlem, hogy vajon mitől lesz jó egy gyermek megtakarítás. Teljesen érthető ez a kérdés, mert a szülők a legjobbat akarják a gyereküknek, így a legjobb gyermek megtakarítást választanák. Ez arra inspirált, hogy leírjam a gyermek megtakarítások legnagyobb titkait, így bármilyen gyermek előtakarékosságból ki lehet hozni a maximumot.

A rendszeres megtakarítás ereje

Akármilyen is furcsán is hangzik, a legfontosabb tényező az, hogy folyamatosan tegyünk félre a pénzt. Amint egy-egy befizetés elmarad a gyermek megtakarításban, az rendkívül negatív hatással van a lejárati összegre, mutatok egy példát:

Havi 15 ezer forintos gyermek megtakarításból (6%-os hozam) 18 év alatt 4.463.601 forint lesz egy konkrét gyermek megtakarítási programmal számolva. Amennyiben a 3. évben nem fizetjük be az éves díjat, akkor csak 4.227.504 forint. Végül, ha ezen felül mondjuk a 12. évben sem, akkor pedig 4.024.782 forint.

A számok önmagukért beszélnek, érdemes folyamatosan megtakarítani.

Gyűjtsünk évről-évre egy kicsit többet!

Nem is gondolnánk, hogy milyen sokat számít, pláne hosszú távon, ha évente egy kicsit többet teszünk félre. Nem kell horribilis összegekre gondolni, elég 3-4%-kal növelni a befizetéseket. Természetesen itt is számoltam egy példát:

Maradjunk az előző példánál (18 év, havi 15 ezer forint, és éves 6%-os hozam), így tudjuk, hogy a végén 4.463.601 forintja lesz a gyermeknek. Amennyiben évente csak 3%-kal többet takarítunk meg, akkor viszont 5.780.068 forint. A különbség tetemes, ezért ha módunkban áll alkalmazzuk ezt a trükköt. Jöjjön a 3. olyan titok, amely növeli a lejárati összeget.

Helyezzünk el alkalmanként eseti pénzeket is!

Biztos Neked is volt már olyan, hogy extra karácsonyi pénzhez jutottál, vagy bónusz kifizetésben részesültél. Ilyenkor az első gondolatunk az, hogy mire költenénk el. Azt javaslom, hogy ennek egy részét forgassuk be a gyermek megtakarításunkba.

Példa: Az eddigi példánkban 18 év után 4.463.601 forintunk volt. Most ha az 5., 10., és 15. évben beleteszünk 100 ezer forintot, akkor 4.897.563 forintra számíthat a gyermekünk azaz, nagyjából 420 ezer forinttal többre. Érdemes tehát ezt is alkalmazni.

Ezek a trükkök mindig működnek

Ebben a cikkben a gyermek megtakarítások 3 legfontosabb titkát fedtem fel. Legyen szó akár Start számláról, vagy gyermek megtakarítási programról működni fognak. Viszont az cseppet sem mindegy, hogy melyik konkrét gyermek megtakarításban dolgozik a pénzünk. Éppen ezért kattints a lent található zöld gombra! Felkereslek, és segítek abban, hogy a megfelelő gyermek megtakarításnál alkalmazd ezeket a titkokat.

A legmegfelelőbb gyermek megtakarítást szeretném választani!

Ez a cikk 2016. június 09. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.